Kalytė Smiltė – tai vos metukų amžiaus kalytė, kuri jau spėjo patirti beribį padarų, išdidžiai vadinančių save žmonėmis,  žiaurumą ir abejingumą. Nežinia, kada paskutinį kartą gavusi ėsti ir gerti, nežinia, kiek laiko gulėjusi prie konteinerio surištomis kojomis…. Ant kojų nuo virvių baisios žaizdos iki pat kaulo, matosi ir ankstesnių kankinimų randai.

Paimta iš „Grindos“ vežti pas veterinarus (mat pirmiausia buvo atvežta į „Grindą“), labai bijojo. Visa drebėjo kaip lapelis, iš baimės bandė šiepti dantis. Bet užteko keletos švelnių žodžių, ir mergytė įsitaisė mašinoje. Narsiai atlaikė visas ne itin malonias procedūras, o pakalbinta leido netgi liestis prie žaizdų. Panašu, kad Smiltė jau pratusi prie skausmo ir į jį beveik nereaguoja. Kadangi taip nukankinto padarėlio po apžiūros klinikoje grąžinti atgal į „Grindą“ neleido širdis, parsivežėme namo.

Šunytė nuostabi – net patyrusi tokių baisybių, nerodo visiškai jokios agresijos ar pykčio. Žiūri savo nustebusiomis gintarinėmis akimis ir nesupranta, kaip čia taip yra, kad ją liečianti žmogaus ranka švelniai glosto, o ne skriaudžia. Kai Smiltė supranta, kad jos niekas neskriaus, puola laižyti rankas, kelnes, megztinio rankoves, visur, kur tik pasiekia. Visaip stengiasi rodyti dėkingumą. Pamažu atgauna pasitikėjimą dvikojais.

Kojytės gydomos, kol kas viskas daugiau ar mažiau tvarkoje. Kasdien gauna vitaminų ir sočių košyčių, kad atgautų reikiamą svorį, nes dabar vien kaulai ir skūra.

Smiltė labai draugiška, nors dar truputį bailiukė, bet matosi, kad išsiilgusi dėmesio ir šilumos. Itin prieraiši - į lauką galėčiau vestis ir be pavadėlio, nes nesitraukia nė per žingsnį.

Nusprendę priimti šitą gintarinių akių savininkę į savo namus, įsigysite patį ištikimiausią draugą, kokį tik galite įsivaizduoti. Už suteiktą šansą ir parodytą švelnumą Smiltė bus dėkinga visą savo gyvenimą.

Atiduosiu, kai sugis kojytės ir tik žmonėms, sutinkantiems sterilizuoti bei laikyti gražuolę namuose, o ne lauke.

Susidomėjus skambinti tel.: 862537723 arba rašyti el.p.: agne.sniukstaite@inbox.lt