Saulėtą birželio dieną vaikai šalia konteinerio aptiko dėžutę, kurioje buvo keturi dar visiškai mažyčiai, vos kelių dienų katinėliai. Atrodo, šis poelgis jau pakankamai nehumaniškas, tačiau pasirodo, kad žmonių beširdiškumui ribų nėra.

Kačiukus radę vaikai pasakojo, kad matė, kaip mažyliai buvo išmesti tiesiai į šiukšlių  konteinerį. Tik vėliau kažkokie žmonės juos iš ten ištraukė, sudėjo į dėžutę, tačiau ir vėl paliko likimo valiai. Tai tolygu pasmerkimui mirčiai - juk tokio amžiaus jaunikliai yra per silpni, kad galėtų savarankiškai išgyventi.

Laimei, galiausiai atsirado žmonės, kuriems pagailo mažųjų. Jie pasiėmė dėžutę su gyva dovanėle į namus. Geradariai turi savo katę, kuri ne itin džiaugiasi naujaisiais gyventojais, todėl pasilikti kačiukų negalės.

Vis dėlto, žmonės pasiryžę juos paauginti iki tol, kol jie sustiprės, taps savarankiškesni ir galės būti padovanoti geriems žmonėms. Tad jeigu norite įsigyti augintinį - kreipkitės į šiuos žmones (tel.nr. 860663127).

Gyvūnų globėjų asociacija nori padėkoti šiems geriems, kačiukus priglaudusiems žmonėms. Jie - pavyzdys, kaip turėtumėme pasielgti kiekvienas iš mūsų. Juk kačiukai - ne žaisliukai. Tai tokia pati gyvybė, kurią turime ir mes.

Prisidėkime prie gyvūnų gerovės kūrimo Lietuvoje! Juk gyvūnas - pats geriausias draugas. Jis neklausinėja, nekritikuoja, nevertina nei pagal išvaizdą, nei pagal turtus. Jis tiesiog būna šalia. Akivaizdu, kad ir mes turime ko iš jų pasimokyti.