Krematoriumo kaimynystėje dirbantis Julius DELFI pasakojo tiek iš kamino virstančių dūmų regėjęs pirmą kartą. Aplink buvo jaučiamas ir nemalonus kvapas. Pasak jo, iki šiol dūmų nebūdavo visai, o žiemą matydavosi iš kamino einantis garas.

„Nemalonus jausmas važiuojant pro šalį ir žinant, kas ten vyksta“, – situaciją apibūdino Julius. Jis prisiminė DELFI portale skaitęs straipsnį, pasakojantį, kad Vokietijoje deginant nutukusius žmones iš kaminų ima kilti liepsnos.

Dūmus lėmė ne deginamo žmogaus svoris

„Vakar visame Kėdainių regione buvo sutrikęs elektros tiekimas. Tai buvo momentinis elektros nutrūkimas. Dūmai veržėsi labai trumpą laiką, nes pagal technologiją reikalingas tiesioginis išmetimas“, – aiškino krematoriumą eksploatuojančios bendrovės „K2 LT“ direktoriaus pavaduotojas Vidas Andrikis.

Pasak V. Andrikio, dingus elektrai, deginimo procesas nesustoja. „Kad tokiu atveju nebūtų sudeginti filtrai ir užtikrintas procesas, pagal aplinkosauginius reikalavimus numatyta, kad avariniu atveju procesas gali vykti tiesiogiai į kaminą“, – teigė V. Andrikis.

Krematoriumo atstovas paneigė, kad dūmai galėjo atsirasti dėl deginamo stambaus žmogaus. „Tai visiškai galiu paneigti. Mūsų technologijos visiškai užtikrina dūmų išvalymą bet kokio svorio, bet kokio dydžio žmogaus. Tai tikrai nesusiję“, – užtikrino pašnekovas.

DELFI primena, kad pirmasis Lietuvoje krematoriumas duris atvėrė praėjusių metų lapkritį.

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotrauką!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (422)