Visą Joninių slėnį nuklojo žmonės - šiais metais jų kaip niekada daug susirinko.

Šiais metais šventėje veikė amatų kiemelis, vyko tautodailininkų mugė. Čia pat visi galėjo susipažinti su senaisiais amatais - kas lipdė ir žiedė iš molio, kas kepė duonos paplotėlius, kas kalė specialiai šventei sukurtas monetas, kas vaišinosi tradiciniu kastiniu, o kai kas atidžiai klausėsi žolininkės patarimų ir grožio receptų.

Šventėje netilo dainos ir muzika, ant didžiosios scenos vieni kitus keitė artistai, vyko tradicinių kapelų bei pavienių muzikantų griežynės.

Tarptautiniame netradicinio folkloro festivalyje "Rasa Lylio" dalyvavo Gvidas Kovėra (Lietuva), modernaus folkloro grupė "Atlanka" (Baltarusija), folkloro grupė "Pievos" (Lietuva), modernaus folkloro grupė (Airija), folk šou grupė "Koleso" (Rusija, Sankt Paterburgas), Giunter Percussion (Lietuva).

Tradicijos šventėje liejosi lyk iš gausybės rago - 23 val. visi susirinkusieji išgirdo Jonų Respublikos Prezidento sveikinimą, o iš karto po jo visi pasveikintieji buvo pakviesti stebėti
misteriją "Esame Baltai".

Šventėje, išlaikant Rasos šventės tradicijas, didelis dėmesys skiriamas apeigoms, kurios sudedamos į misteriją "Esame baltai". Misterijos metu atliekamos kupoliavimo, saulės pasveikinimo apeigos, meldžiamasi ir aukojama pagoniškiesiems dievams - Žemynai, Perkūnui, Gabijai, atliekami įvairūs burtai - vainikėlių plukdymas, šokinėjimas per laužus.

Lietuvos etnografai ir mitologai organizatorius giria už tradicijų išlaikymą ir tęstinumą.

Jonavoje Joninės buvo pradėtos švęsti 1989 metais slėnyje prie pirmojo Varmutės tvenkinio, kuris vėliau ir buvo pavadintas Joninių slėniu.

Po visų apeigų ir belikus tik pasitikti motulę Saulę Joninių dangų nutvieskė tradiciniai fejerverkai.

Jums patiko kaip šis miestas švenčia Jonines? Balsuokite už jį straipsnio apačioje spausdami nykštį į viršų! Straipsnio, kuris surinks daugiausiai teigiamų įvertinimų, autoriui (-ei) įteiksime kvietimą praleisti savaitgalį SPA viešbutyje "Belvilis"!!! Laimės straipsnis, surinkęs daugiausiai teigiamų įvertinimų birželio 29 d. 15 val. Spauskite nuorodas apačioje ir pamatykite, kaip kiti miestai šventė Jonines!