Niekada negalvojau, kad bibliotekoje galima puikiai praleisti laisvalaikį, ypač tada, kai vyksta geras renginys, kai dalyvauja menininkai, aktoriai, rašytojai, poetai ir kt. Niekada negalvojau, kad galima bus suburti būrį žmonių, mėgstančių rašyti, skaityti, pažinti, mokytis kurti, keliauti, domėtis viskuo, kas aplink vyksta...

Niekada nemaniau, kad mums bus patikėta misija mokyti žmones naujų technologijų paslapčių, kurios suteiks jiems galimybes susirasti darbą, palengvins jų gyvenimą arba iš viso jį pakeis...

Nemaniau, kad mūsų pastatai (aišku, ne visi dar) taps gražiomis, renovuotomis, erdviomis bibliotekomis.

Nemaniau, kad tapsime informacijos centrais: (užrašas ant bibliotekos sienos: „Daugiau nei biblioteka“), o kaime informacijos centru beveik visada būdavo savivaldybė.

Tokio bendradarbiavimo, kuris vyksta dabar, dar nebuvo, mes - bendruomenių, kultūros centrų, savivaldybių, mokyklos, darželio dalis.

Negalvojau, kad bibliotekininkų rūpesčiai rūpės tik jiems patiems. Negalvojau, kad teks ieškoti rėmėjų, kad galėtumėme „pritraukti“ net verslo žmones ir t.t.

Niekada negalvojau, kad be bibliotekininkės dažnai galime būti viskuo: auklėtoja, ūkvedžiu, aktoriumi, žurnalistu, renginių organizatoriumi, informatiku.

Ir prie visko šito net neprisisapnavo, kad bibliotekininkei teks kurti savo portreto įvaizdį (buvo skelbiamas konkursas: „Bibliotekininko portretas“). Mums buvo pasiūlyti net tam tikri rūbai visoms!

Kas pasakys, kad bibliotekininkas (-ė) ne šiuolaikiškas žmogus, dažnai žinantis atsakymus į daugelį klausimų?

Ar mes galime egzistuoti be jų?

Juk kažin, ar nauja, t.y. skaitmeninė knyga gali atstoti bendravimą?
Ar nauja skaitmeninė knyga turi savo dvasią ir gali „kvepėti“ dažais iš leidyklos, kurioje ji buvo spausdinama? Ar gali knyga EGZISTUOTI BE BIBLIOTEKININKO?

Ne, atsakymas turbūt visiems aiškus. O koks ŽMOGUS BE KNYGOS? „Tiek amžių knyga tarnavo žmogui“ - rašė poetas Justinas Marcinkevičius - ir dar ne vieną tarnaus...“

Siūlau, rekomenduoju šią profesiją būsimoms kartoms – geresnės už ją nėra!!!

Šis rašinys yra konkurso „Penki mano profesijos privalumai ir penki trūkumai“ dalis. Norite dalyvauti konkurse? Sąlygas skaitykite čia!