Keliavimas kemperiu po Lietuvą ir Europą kiekvienais metais sudomina vis daugiau ir daugiau keliautojų. Namelius ant ratų nebūtina pirkti, galima išsinuomoti, o pamatoma kur kas daugiau. Lietuvoje yra keli tūkstančiai kemperių kelionių entuziastų, kurie kiekvieną vasarą važiuoja su šeimomis į keliones tiek mūsų šalyje, tiek pas kaimynus, tiek į tolimesnes Pietų Europos šalis.

Visos vietos yra patikrinamos, ar iš tikrųjų jos teikia paslaugas atvykstantiems kemperiu. Priešingai nuo kelionės paprastu automobiliu, kemperiui reikalinga speciali stovėjimo vieta, kurioje galima prijungti elektrą, pasipildyti vandens atsargas, taip pat šalia kemperių aikštelės turi būti laužavietės, galbūt net staliukai, taip pat ir lauko tualetas bei, pageidautina, dušas. Būtent tokios vietos ir patenka į Autobusas.lt vietų katalogą.

Šis projektas - nekomercinė asmeninė kemperių entuziasto Dariaus Simanausko iniciatyva. Informacija talpinama ir teikiama nemokamai. Taip pat patys lankytojai yra raginami pasiūlyti informaciją apie vietą, kurioje galima atvykti kemperiu. Šiuo metu kataloge yra apie 100 įvairių vietovių su kontaktais ir nuotraukomis, bei vieta žemėlapyje bei tiksliomis GPS koordinatėmis, kurios gali būti panaudotos važiuojant GPS navigatorių pagalba. Kol kas projektas yra tik lietuviškas, tačiau autorius ketina viską versti į užsienio, pirmiausiai anglų kalbą. Į Lietuvą atvykstantiems turistams iš užsienio ši informacija gerokai palengvins kelionės planavimą po Lietuvą.

Kemperių kelionių sezonas Lietuvoje prasideda nuo balandžio mėnesio. Pirmiausiai planuojamos kryptys ir maršrutai, o jau gegužę pradedama keliauti. Sezono pabaiga - spalio mėnuo.

„Iki vasaros Autobusas.lt tikisi tapti naudingu ir patogiu įrankiu visiems, kas planuoja keliones automobiliu. Lietuvą galima apvažiuoti ir per vieną dieną, tačiau savaitgalinėms kelionėms šis įrankis bus tikrai naudingas. Šiuo metu apie vietas, kuriose galima apsistoti atvykus kemperiu, informacijos yra mažai, tad norisi pakeisti šią situaciją“, - įsitikinęs Autobusas.lt kūrėjas Darius Simanauskas, kemperiu keliaujantis po užsienį ir Lietuvą bent du kartus per metus.

Autobusas.lt yra nekomercinis interneto puslapis, kuriamas ir išlaikomas idėjos autoriaus lėšomis.