Taip „originaliai“ į „Nuarą“ dar nebuvo pristatytas nei vienas gyvūnas. Žinoma, gerai, kad žmogus šuns nepaliko likimo valiai, nes jis galėjo toliau klaidžioti gatvėmis, susižeisti ar sužeisti praeivius. Nors šunelis yra nedidelio ūgio mišrūnas ir neatrodo agresyvus, tačiau niekada negali žinoti, ar jis sveikas, ar nekelia pavojaus kitiems.

Visgi gyvūno palikimas prie laiptų nėra atsakingas poelgis. Raštelyje žmogus aiškina, kad negalėjo šuns pasilikti dėl savo kalytės, bet gal iki ryto buvo įmanoma gyvūnus uždaryti į atskirus kambarius ir tada civilizuotai pristatyti pasimetusį šunį? Na, o jei ir tai tikrai buvo neįmanoma, geriau būtų buvę paskambinti „Nuarui“ ir pranešti apie rastinuką. Juk dar net nebuvo labai vėlus metas (raštelyje teigiama, kad gyvūnas rastas 21 val.), tad tikrai būtų atsiradęs darbuotojas, kuris galėtų paimti šunį.

„Nuaro“ darbuotojai dėkingi, kad žmonės nelieka abejingi pasimetusiam gyvūnui, tačiau norėtų  paprašyti, kad į suteikiamą pagalbą būtų žiūrima atsakingiau. Visų pirma, taip paliktas šuo galėjo išsilaisvinti ir vėl pabėgti. Antra, jis galėjo sušalti – juk jo sveikatos būklė nebuvo žinoma, o naktį vis dar būna minusinė temperatūra. Galiausiai jis galėjo užpulti kokį nors užklydusį žmogų ar gyvūną ir jį sužeisti ar būti sužeistas pats.

Laimei viskas baigėsi gerai – rastas šunelis paskiepytas, patikrinta jo sveikata ir jau net atrasta tikroji jo šeimininkė. Ji sakė, kad užėjo į parduotuvę, o šunį, kaip įprastai, tiesiog paliko pririštą prie stulpo. Apsipirkusi šuns moteris jau neberado.

Taigi šioje istorijoje buvo kiek paskubėta ir šeimininkės laukiantis šuo buvo palaikytas paliktas likimo valiai. Todėl patariame visada įsitikinti, ar rastas gyvūnas tikrai yra pasimetęs ar paliktas šeimininkų, juk galbūt jis paliktas tik trumpam – taip bus išvengta nesusipratimų, kainuojančių nemažai nervų tiek šeimininkams, tiek augintiniams, tiek ir patiems radusiems.

Nenustokite daryti gerų darbų, nelikite abejingi klaidžiojantiems keturkojams, tačiau jei jau imatės pagalbos, darykite tai tinkamai ir atsakingai. Rastą gyvūną, jei tuo metu neįmanoma tinkamai jo pristatyti į „Nuarą“, priglauskite. Jei negalite patys, pasiteiraukite, gal tą padaryti galėtų giminaičiai, draugai ar tiesiog kaimynai.