Nors oras atsisakė dovanoti pavasarišką nuotaiką, „Socialinė virtuvė“ savo ruožtu uteniškiams įteikė „ledus laužantį“ ir pokyčius žadantį 7 metodų rinkinį.

Kaip ir visada, taip ir šįkart vietos bendruomenė turėjo galimybę „paragauti“ du „Gyvosios biblitekos“, „Forumo teatro“, du „Nepatogaus kino“ seansus, išgirsti apie finansavimo galimybes savo organizacijoms iš gaukfinansavima.lt sumanytojo, suprasti ir išgyventi neformalaus jaunimo ugdymo metodus bei atskleisti opiausias miesto problemas „Miesto socialinio žemėlapio“ metu.

Kontaktų mugėje savo vykdomas veiklas pristatinėjo daugelis Utenoje veikiančių jaunimo organizacijų bei Europos lygmeniu studentus į vieną tinklą burianti organizacija SENSD.

Po „Nepatogaus kino“ filmo peržiūros diskusijas moderuojanti atstovė iš Žmogaus teisių centro stebėjosi uteniškių aktyvumu ir įsitraukimu – jų neišgąsdino net vakarop pradėjęs pliaupti lietus.

„Forumo teatras“ išbandė po kelis kiekvienos problemos sprendimo variantus, kuriuos siūlė Utenos jaunimas, aktyviai įsitraukdamas ir pakeisdamas aktorius.

„Gyvoji Biblioteka“ šį kartą turėjo daug nuolatinių skaitytojų. Su „Gyvosiomis Knygomis“, t.y. žmonėmis, atstovaujančiais tam tikroms pažeidžiamoms visuomenės grupėms, pokalbiai trukdavo kiek ilgiau nei įprasta, o paskaitę vieną knygą, „Gyvosios Bibliotekos“ lankytojai skirdavo dar mažiausiai 15 minučių pokalbiui su kita Gyvąja Knyga.

Nacionalinis socialinės integracijos institutas džiaugiasi vietos partnerių prisidėjimu! Lietuvos moksleivių sąjungos Utenos skyriaus ir Utenos „Apskritojo stalo“ skleidžiama gera žinia apie „Socialinę virtuvę“, skatinančią pilietiškumą, aktyvų dalyvavimą, toleranciją ir pagarbą žmogus teisėms pasiekė ir „už ausų“ atitempė į Utenos miesto sodą didelį būrį jaunų ir vyresnio amžiaus žmonių.

Organizatoriai tikisi panašių rezultatų Jonavos (gegužės 14d.), Telšių (gegužės 21d.) ir Biržų (birželio 18 d.) „Socialinių virtuvių“ metu.