Daugeliui vilniečių E. Ludavičiaus darbai gerai žinomi – ne vienas jo kūrinys yra viešose sostinės erdvėse – pavyzdžiui arbatinukai, puošiantys sieną prie „Gurmans“ arbatos parduotuvės Pilies g. ir Bernardinų g. kampe, iš metalo iškalti avinėliai, puošiantys įėjimo eksterjerą Aušros Vartų gatvėje, ar metalo plokštelėmis dekoruotos galerijos „Kairė dešinė“ durys.

Dar dailininkas žinomas kaip objektų, meno akcijų autorius, tačiau kaip sako pats menininkas, jo paties širdžiai iš jo kūrinių yra mieliausi būtent piešiniai. „Objektai – tai „sunkioji artilerija“, o piešiniai – poezija. Tai darbai, kurie „arčiausiai dangaus“, – sako E. Ludavičius. Pasak jo, piešinys – tai meno sritis, kur save atskleidi kaip niekur kitur, čia jau nebepasislėpsi už koncepcijos ar medijų.

„Teritorija“ – dešimtoji E. Ludavičiaus personalinė paroda. Autorius yra dalyvavęs beveik pusšimtyje parodų bei meno akcijų Lietuvoje ir užsienyje. Šių metų ruduo jam ypač kūrybiškai aktyvus – jo darbai dalyvavo grupinėse parodose Ukrainoje, Vokietijoje, Portugalijoje, neseniai buvo pristatytas leidinys apie pirmąją barokinę operą Lietuvoje „Elenos pagrobimas. Vilnius 1636 m.“, sudarytas pagal to paties pavadinimo parodą, o Vilniuje, Šv. Kryžiaus Bonifratrų koplyčioje, prieš mėnesį buvo pašventintas menininko sukurtas tabernakulas.

Paroda eksponuojama iki gruodžio 1 d.

Dėkojame DELFI skaitytojai už straipsnį!


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją