Antradienio vakarą keli draugiškai nusiteikę 17-20 metų jaunuoliai buvo pastebėti Simono Daukanto aikštėje ant grindinio piešiantys spalvotomis kreidelėmis.

Iš pradžių atrodė, jog rašomas D. Kuolio, N. Puteikio ir kitų aktyvistų pamėgtas žodis „TIESOS“, tačiau vaikinai patikino nepalaikantys nei dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio, nei su kuriama „Drąsos Kelio“ partija Lietuvos valdžią per artėjančius Seimo rinkimus perimti žadančios jo sesers Neringos Venckienės.

Jaunuoliams baigus darbą buvo matomas ryškus, įvairiomis spalvomis užrašytas žodis „MĖSOS“.

Tai jau ne pirmas atvejis, kuomet šitoks užrašas atsiranda valstybinių įstaigų prieigose. Birželio pabaigoje žodis „MĖSOS“ buvo pastebėtas prie Alytaus savivaldybės pastato. Po kelių dienų toks pat žodis atsirado ir prie pagrindinio Rokiškio savivaldybės įėjimo.

Primename, jog visuomeninio judėjimo „Už teisingumą“ šalininkai žodį „Tiesos“ įvairiuose Lietuvos miestuose rašo nuo gegužės 17-osios, kai buvo įvykdytas Kėdainių teismo sprendimas mergaitę perduoti jos mamai Laimutei Stankūnaitei. Pirmasis šaligatvius teplioti kreidelėmis pradėjo menininkas Gitenis Umbrasas, savo kūrinius vadindamas meninėmis instaliacijomis.

Teisinės kovos dėl mergaitės truko beveik šešerius metus. Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės šalininkai, neatsižvelgdami į ne vieną Laimutės Stankūnaitės paviešintą vaizdo įrašą, kuriame įamžinti džiaugsmingi jos su dukra gyvenimo momentai, mergaitės perdavimo operaciją vadina pagrobimu.

Nepritardami tokiam teisingumo vykdymui, jie jau įkūrė kelis politinius darinius - N. Venckienė į rinkimus ves Drąsos Kelio partiją, R. Ozolas - susivienijimą „Už Lietuvą Lietuvoje“, o D. Kuolys - „Lietuvos sąrašą“, kurį pats vadina „nepolitine partija“.