„Kada kalendoriuje pasirodys gegužės 21 diena, 18 valandą visą pasaulį sudrebins didelis žemės drebėjimas, taip prasidės paskutiniojo teismo diena“,– tvirtina H. Campingas.

90-etis amerikietis negali nupasakoti tikslių pasaulio pabaigos detalių, tačiau yra įsitikinęs, kad žemėje liks 2 proc. visų pasaulio gyventojų. Tik tikrieji tikintieji bus paimti į dangų, likusieji 2 proc. liks žemėje ir čia pajaus tikrąsias pragaro kančias.

„Gegužės 21 d. ant žemės nusileis Kristus ir paims į savo namus visus Dievo vaikus, kurie mirė Kristuje“,– sako H. Campingas.

H. Campingo mokiniai apie artėjančią pasaulio pabaigą bando įspėti kuo daugiau žmonių visame pasaulyje. Amerikoje autobusų stotelės, skelbimų lentos, važiuojantys karavanai yra išklijuoti perspėjimais apie pasaulio pabaigą.  Savanoriai dalina skrajutes ir bukletus, pranešančius apie artėjančią nelaimę.

Haroldas Campingas pranašauja pasaulio pabaigą
Pasaulio pabaigos skleidėjas vieną kartą jau buvo numatęs pasaulio pabaigą, jo pranešimas apie artėjančią apokalipsę buvo paskelbtas žiniasklaidoje 1994 metais, tačiau pranašavimas neišsipildė.

H. Campingas tvirtina, kad atliko naujovišką Biblijos interpretaciją, kuri nurodo kada pasaulyje išsipildys įvairūs jo perspėjimai. Amerikietis teigia, jog visos išvados yra paremtos pagal matematinius apskaičiavimus ir įvairius kitus ženklus.