Kai iškrenta iš lizdo jauniklis - jau praradimas, tačiau dar baisiau, kai gyvybės netenka abu gandrai - tėvai, o jaunikliai lieka vieni patys. Deja, jie dar yra per silpni, kad išgyventų savarankiškai, tad tėvų žūtis dažniausiai reiškia visos gandrų šeimynos praradimą. Pavojus gandriukams, netekusiems tėvų, iškilo ir praeitą šeštadienį (2011 07 02).

Šį kartą nelaimė neaplenkė Vainuto seniūnijos (Šilutės raj.) gandrų. Čia be tėvų liko trys gandriukai. Vienas gandras gyvybės neteko kai jį nutrenkė elektros srovė kliudžius elektros laidą, o kitą partenkė automobilis.  Vietiniai žmonės liko sukrėsti įvykusios nelaimės ir puolė skambinti Gyvūnų globėjų asociacijai, prašydami pagalbos. Ypač be tėvų likusių gandriukų likimu rūpinosi ponia Juzefa Bagarauskienė. GGA yra labai dėkinga šiai moteriai ir visiems kitiems skambinusiems žmonėms - džiugu, kad yra tiek daug gyvūnams neabejingų žmonių.

Mažieji našlaičiai gandriukai liko tupėti lizde, kuris buvo susuktas aukštai ant stulpo, todėl prireikė ir gaisrininkų pagalbos. Ilgos gaisrininkų kopėčios leido užlipti iki stulpo viršaus ir pasiekti našlaičius. Gandriukai buvo sėkmingai nukelti ir dabar yra GGA globoje. Tikimasi, kad jie čia sėkmingai užaugs ir tada bus paleisti į laisvę.

GGA dar kartą dėkoja visiems padėjusiems - tiek apie įvykį pranešusiems žmonėms, tiek operatyviai dirbantiems bendrojo pagalbos centro 112 gelbėtojams. Saugokime gyvąją gamtą!