Galbūt „nuhakintos“ fotografijos

Lietuvoje už studentų pažymėjimus yra atsakingos dvi organizacijos: Lietuvos studentų sąjunga (LSS) ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS). Būtent pirmoji organizacija rūpinasi interneto svetaine „Lsp.lt“. Šios organizacijos prezidentas Dainius Dikšaitis pripažįsta, kad dingo daugumos pirmakursių į sistemą įkeltos nuotraukos. Jis galima dingusių nuotraukų priežastimi laiko technines kliūtis, atsiradusias dėl to, kad nuo šių metų pirmą kartą naudojama elektroninių nuotraukų sistema. D. Dikšaitis informuoja, kad tiriama ir kompiuterių piratų įsilaužimo versija.

„Kol kas atsakymų neturime, tačiau į sistemą yra įdiegtos papildomos apsaugos priemonės nuo bet kokios galimos išorinės intervencijos. Ėmėmės papildomų saugumo garantijų, kurių iš pradžių tikėjomės, kad neprireiks“, - LSS prezidentas įvardija prevencines priemones, kurių imtasi, kad panašūs atvejai nepasikartotų.

D.Dikšaitis primena, kad nuo vakar studentams sudarytos galimybės tiek pirmą kartą įkelti savo nuotraukas, tiek tiems, kurių nuotraukos dėl minėtų priežasčių dingo, tai padaryti pakartotinai. Anot jo, atlikus tokius veiksmus, duomenys iškart bus perduodami pažymėjimų gamintojui. „Jei studentai suskubs pateikti savo duomenis dar šią savaitę, o aukštosios mokyklos tuos duomenis bus patvirtinusios, tai pirmieji pažymėjimai studentus turėtų pasiekti jau kitos savaitės pirmoje pusėje“, - apie džiugią perspektyvą būsimiesiems pirmakursiams užsimena LSS prezidentas.

Spartesnis duomenų pateikimas - spartesnė pažymėjimų gamyba

Jis tikisi spartaus bendradarbiavimo ir iš aukštųjų mokyklų, pateikiant ir patvirtinant reikiamą informaciją apie jų studentus: „Tik gavę tuos duomenis, mes galim leisti studentui keliauti į kitą pažymėjimo gamybos etapą – jam įkelti papildomus duomenis,atsispausdinti pažymėjimo išdavimo sutartį ir tuomet laukti pakvietimo atsiimti pažymėjimo banke.“

D. Dikšaičio nuomone,šios savaitės pabaigoje nepateikusių duomenų apie būsimuosius pirmakursius bus tik vienas trečdalis. „Masinė pažymėjimų gamyba prasidės kitą savaitę ir tęsis iki rugsėjo pirmos dienos“, - LSS prezidentas pabrėžia patį įtempčiausią gamybos laikotarpį.

D. Dikšaitis džiaugiasi ir kita šių metų naujove gaminant studentų pažymėjimu: nors dažniausiai pažymėjimų gamyba trunka iki dviejų savaičių, tačiau šiemet pavyko sutrumpinti šį terminą iki savaitės ir mažiau.

Prakalbęs apie vyresniųjų kursų studentus, LSS prezidentas primena jiems, kad jų pažymėjimai galioja iki rugsėjo 30 dienos: nors pratęsimai jiems jau vyksta, tačiau dažniausiai dėl pratęsimų nekyla jokių nesklandumų, aukštosioms mokykloms pateikiant duomenis apie juos laiku.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją