Renginį pradėjo Joniškio kultūros rūmų suaugusių teatro „Žiburys“ aktorė Vidutė Petraitienė, vilkinti vienu iš kolekcinių apdarų ir rajono meras, pasveikinęs visus susirinkusius su gražiu jubiliejumi. Skambant kūrybinio folkloro grupės „Sedula“ dainoms scenoje pasirodė12 rekonstruotų kostiumų, atspindinčių stiliaus raidą nuo pat I iki XVI amžiaus.

Kiekvienas kostiumas buvo pristatytas tą laikmetį įliustruojančia daina ir smulkiai pakomentuotas D. Steponavičienės į ką atkreipti dėmesį, kur ir kada tokie rūbai buvo dėvimi. Žiūrovai išvydo šešias poros kostiumų, priskiriamų konkrečiam istoriniam laikotarpiui ir atspindinčių skirtingų socialinių sluoksnių Lietuvos gyventojų aprangos stilių.

Gyvai demonstruojamus kostiumus papildė skaidrės su fotografijomis. Scenoje vyravo ramios žemiškos spalvos. Pradedant I–IV a. paprastesniais apdarais ir apavu, namudinio darbo vilnoniais audiniais, apsiaustų kraštais su privytomis juostomis (romėniškasis laikotarpis), V–VI a. atsiranda daugiau papuošalų ir ginklai (tautų kraustymosi laikotarpis), IX–XII a. vyrauja mėlyna spalva (vikingų laikotarpis), XIII–XIV a. pabrėžiamas moteriškumas, (Europos madų įtaka), XV a. puošnūs, prabanga pulsuojantys, pasiturinčiųjų kostiumai (dvariškių apranga, Trakai), XVI a. karališkoji pora tarsi Barbora Radvilaitė su Žygimantu Augustu pasakoja savo garsiąją meilės istoriją, prabangą simbolizuojančiu raudonos spalvos apdaru (Vilnius, renesanso laikotarpis).

Tie, kurie tą popietę susirinko kultūros rūmuose, gavo gerą, vaizdžią Lietuvos kostiumo istorijos pamoką.

Po to parke vyko amatininkų, tautodailininkų dirbinių mugė, tradicinio ir modernaus folkloro koncertas. Tačiau lietus šią šventės dalį sugadino.