„Šios dėžutės yra išmargintos sovietine simbolika. Žaislas pagamintas Kinijoje, o kainuoja jis 9.59 litų - tai yra 45 proc. nuolaida“, - pasakoja Donatas.

Nors originalus žaislo pavadinimas yra „Sovietskaja krasnaja armija“ („Sovietinė Raudonoji armija“), ant kainos etiketės parašyta „Rusijos armija“.

Jo teigimu, labiausiai jį nustebino tai, kad šis žaislas gali būti apskritai kam nors įdomus. „Nesuprantu, kas galėtų tokį žaislą pirkti. Aš savo vaikui tikrai tokio nepirkčiau“, - DELFI sakė Donatas.

Lietuvos Respublikos Administracinės teisės pažeidimų kodekse 188 straipsnyje rašoma, kad SSRS simbolių naudojimas ar platinimas užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų.

Sovietiniai simboliai gali būti naudojami tik muziejų veikloje, visuomenės informavime apie istorinius ir dabarties įvykius, totalitarinius režimus, švietimo, mokslo, meno, antikvarinės prekybos tikslais, taip pat juos asmuo, kuris naudoja oficialią egzistuojančios valstybės simboliką, taip pat Antrojo pasaulinio karo dalyvis, vilkintis savo uniformą.

Tuo metu „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis DELFI patvirtino, kad tokie žaislai yra parduodami šiuose prekybos centruose. Jis teigia nematąs nieko blogo šiuose žaisluose.

„Tokia armija buvo, todėl šiuos žaislus galima vertinti kaip istorinį reliktą. Būtent šis žaislas yra serijos dalis, nes mes parduodame ir kitų laikotarpių kareiviukus, pavyzdžiui, gladiatorius. Kalbant apie sovietinius simbolius, tai mes tikrai nieko neskatiname ir nereklamuojame sovietmečio“, - sakė D. Ryliškis.

Paklaustas, ar šis žaislas ir toliau bus platinamas prekybos centruose „Norfa“, D. Ryliškis sakė, kad jo žiniomis, šis žaislas yra gerai perkamas, mat šiuo metu jam, kaip ir kitiems kareivėliams, taikoma 45 proc. nuolaida.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis DELFI sakė, kad pirminiais duomenimis, šių žaislų pardavinėjimas pažeidžia įstatymus. Jo teigimu, informacija bus perduota apskričių vyriausiems policijos komisariatams, kurie ją dar kartą patikrins ir spręs klausimą dėl atsakomybės taikymo.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotraukas!


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)