Atvykusią šalies vadovę pasitiko Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė, o bibliotekoje jau laukė gausus būrys lankytojų ir žiniasklaidos atstovų.

Prezidentei buvo aprodytos bibliotekos patalpos, ji susipažino su įstaigos darbuotojų kolektyvu, įsiamžino bendroje nuotraukoje. Vyko susitikimas su klubo „Mama, mažylis ir knyga“ nariais, vaikučiai kartu su tėveliais ir bibliotekos darbuotojomis sekė pasaką ir čia pat ją suvaidino. Prezidentė su tėveliais kalbėjosi apie knygos reikšmę vaiko gyvenime nuo pat pirmųjų dienų. Geri skaitymo, teksto supratimo įgūdžiai, Prezidentės teigimu, investicija į vaiko ir visuomenės ateitį. Ragindama kuo akyviau prisidėti prie akcijos „Knygų Kalėdos“, ji bibliotekai padovanojo knygų.

Šalies vadovė taip pat susitiko su nuolatiniais bibliotekos lankytojais, kurie ne tik su biblioteka kartu augo, bet ir šiandien yra aktyvūs bendruomenės nariai. Birštoniečiai papasakojo apie knygos reikšmę jų gyvenime, bibliotekos, kaip galimybės surasti kuo įvairesnių kūrinių, svarbą.

Prezidentę ypač sudomino bendras bibliotekos ir sanatorijos „Tulpė“ biblioterapijos projektas, skirtas birštoniečiams ir sanatorijoje besigydantiems žmonėms. Biblioterapija – gydymas skaitymu (ligoniui parenkama tam tikros tematikos literatūra).

Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentę apsilankius Birštono kurorte ir pasidžiaugė jos palaikoma akcija „Knygų Kalėdos“, prie kurios prisidėjo ir Birštono savivaldybė. Prezidentė pagyrė, jog Birštone puikiai tvarkomasi, o savivaldybės merė labai rūpinasi kurortu ir jo gyvenimu.