Savaitgalį gyventojus į būrį sukvietė Prienų globos namuose šurmuliavusi Kaziuko mugė. Tai yra viena ryškiausių kalendorinių švenčių, turinti šimtmečių tradicijas, kiekvieną kartą pristatanti išmoningus rankų darbo gaminius, margaspalves, tradicines verbas ir neturinti lygių aplinkiniuose kraštuose.

Į Kaziuko mugę sugužėjo ne tik gyventojai ir darbuotojai, bet ir svečiai. Buvo prekiaujama pačių gyventojų pagamintais dirbiniais, iškeptais skanėstais.

Socialinių darbuotojų Angelės Baliūnienės, Zofijos Dagilienės, Jūratės Kuzmickienės padedamos gyventojos visą mėnesį ruošė ypatingo grožio seges, mezgė, nėrė, lipdė, klijavo įvairius rankdarbius. Socialinės darbuotojos Irenos Laukaitytės vadovaujamas globos namų šeimininkių būrelis šventei iškepė pyrago, suspaudė varškės sūrį. Kaziuko mugėje netrūko skambios muzikos, dainų bei šokių, gerų pasakorių, puikios nuotaikos bei linksmybių.

Nuotaikingą koncertą, gerą nuotaiką Prienų globos namų gyventojams dovanojo Lietuvos estrados žvaigždė Aleksas Lemanas. Naujai paruoštoje programoje „Meilės melodijos“ skambėjo visiems gerai žinomi kūriniai „Esmeralda“, „Juokis gyvenime“, „Meilės valsas“ ir kiti. Globos namų gyventojai apdovanojo dainininką gausiais aplodismentais, kartu dainavo, dalijosi jaunystės prisiminimais.

Globos namų gyventojai nuolat dalyvauja įvairiose veiklose: rankdarbių užsiėmimuose, mankštose, relaksacijos valandėlėse. Mėgstamas knygas renkasi bibliotekoje, su draugais ir giminėmis bendrauja interneto svetainėje. Organizuojami užsiėmimai diferencijuojami atsižvelgiant į gyventojų amžių, ligas, pomėgius ir išsilavinimą.

Prienų globos namų gyventojai prasmingai ir aktyviai leidžia laisvalaikį, domisi naujovėmis, užsiima mėgstama veikla. Gyventojos Violetos Ibianskytės vadovaujamas ansamblis “Širdy dar ne ruduo” ruošia naują programą, kurioje skambės naujos dainos, bus parodytas mini spektaklis.

Prienų globos namų gyventojai kartu su Prienų lopšelio - darželio „Pasaka“ vaikais dalyvauja respublikiniame projekte „Tegul sklinda gerumas iš mūsų širdžių“. Projekto tikslas - ugdyti vaikų dorovines vertybes, pagarbos, užuojautos ir meilės kitam žmogui jausmus. Projekte dalyvauja Kauno, Birštono, Prienų, Klaipėdos, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Lazdijų rajono ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų pedagogai, vaikai ir jų tėveliai.

Gyventojai dalyvauja įvairiuose festivaliuose, konkursuose, vykstančiuose Prienų miesto bendruomenėje. Prienų globos namų gyventojų ansamblis „Kvietkelis“ (vadovė Valė Gustaitienė) dalyvavo tradicinėje rajono folkloro šventėje „Oi, būdavo, būdavo...“ Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Gyventojai atliko lietuvių liaudies dainas „Didi dyvai“, „Šviesi naktis mėnesiena“, „Šėriau, šėriau žirgužėlį“. Už profesionalų atlikimą, meistriškumą ansambliečiai buvo apdovanoti padėkos raštu.

Nuoširdžiai darbuotojams ir gyventojams padeda praktiką globos namuose atliekanti Kauno Technologijos universiteto IV kurso socialinės edukologijos studentė Raminta Gailevičiūtė. Raminta aktyviai įsijungė į globos namuose vykdomą veiklą, teikia savo pasiūlymus, dalyvauja renginiuose. Raminta groja gitara, dainuoja. Gyventojus žavi jos nuoširdumas, profesionalumas, kūrybiškumas.

Gyventojai dalyvauja projektuose kartu su Prienų rajono ir Birštono miesto pagyvenusiais žmonėmis, senjorais iš Alytaus, Kaišiadorių, Elektrėnų, Marijampolės ir kt. savivaldybių. Nuolat bendradarbiaujama su Lietuvos neįgaliųjų, LASS, Bočių, Trečiojo amžiaus universiteto Prienų filialu ir kitomis senjorų organizacijomis ir draugijomis; bendrojo lavinimo ir meno mokyklų moksleiviais, mokytojais; Prienų rajono kultūros ir laisvalaikio centru, Viešąja biblioteka, Prienų krašto muziejumi; nevyriausybinėmis organizacijomis: sveikuolių klubu „Virsmenė“, „Prienų bendruomenė“; globos namų Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje gyventojais (vykdomi bendri tarptautiniai integraciniai projektai).