Kadangi nuo šių metų čempionatas yra atviras (Lietuvos čempionu gali tapti ir Latvijos ar Estijos sportininkas), sulaukėme ir Latvijos sportininkų.

Komandinėje įskaitoje šiais metais kovos 9 komandos/klubai - „Drakonai Racing Team“, „Pagiriniai“, „Enduro klubas“, „Baltijos Motoklubas“, „Motorider“, „Motobroliai“, „RD Racing“, „Oscar MX Team“, „LSMA-W‘D‘Loreen RT“. 

Pirmasis etapas tiek dalyvius, tiek žiūrovus džiugino nuostabiu oru. Atsižvelgdami į prieš tai buvusias lietingas dienas, organizatoriai „išmetė“ vieną iš trąsos elementų - melioracijos griovį, tuo neabejotinai nuliūdindami ne vieną žiūrovą... Bet šlapių ir sunkiau įveikiamų vietų dalyviams pakako. Trasos didžiąją dalį sudaro molingas smėlis, pieva ir šiek tiek miškingos vietovės. Šioms varžyboms buvo įtraukta visa motokroso trasa, tad netrūko įvairių posūkių, nusileidimų, pakilimų ir žinoma tramplynų.

Po pirmojo etapo, komandinėje įskaitoje vienu tašku pirmauja „Enduro klubas" (80 tšk.), antrieji - „Drakonai RT" (79 tšk.) ir tretieji liko „LSMA-W‘D‘Loreen RT“ (71 tšk.).

Nugalėtojai bendroje įskaitoje: I vieta - Janis Baunis (LV), II vieta - Dalius Vaicekonis (LT), III vieta - Stanislav Gilevski (LT). 

Lietuvos čempionato pirmojo etapo individualioje įskaitoje nugalėtojai:

E1 klasė: I vieta - Domas Grundelė, II vieta - Arūnas Armonas, III vieta - Giedrius Tomanas;

E2 - klasė: I vieta - Dalius Vaicekonis, II vieta - Stanislav Gilevski, III vieta - Emilis Garunkštis;

E3 - klasė: I vieta - Evaldas Kleiva, II vieta - Julius Šimkus, III vieta - Mindaugas Šimkevičius;

C klasė: I vieta - Tomas Kološevskis, II vieta - Evaldas Mikutis, III vieta - Tautvydas Barštys;

Senjorų klasė: I vieta - Danielius Žoštautas, II vieta - Gintautas Igaris, III vieta - Vladas Lilis;

Veteranų klasė: I vieta - Ričardas Duonelavičius, II vieta - Kęstutis Gurčinas;

Hobby klasė: I vieta - Mindaugas Kaškonas, II vieta - Aleksej Toporkov.

Iki pasimatymo kitą savaitgalį (balandžio 28 - 29 d.) I - ajame Baltijos šalių ir Lietuvos Enduro čempionato etape, Lapės (Kauno raj.).