Verta paminėti, jog pamažu vystantis savanorystės tradicijoms Lietuvoje, žmonės ją vis dar suvokia ne kaip visumą, bet tik atskirais vienetais, pvz.: pagalba ligoniams, neįgaliesiems, senelių namams, aplinkos tvarkymas ir saugojimas ar kraujo ir organų donorystė.

„DELFI Pilietis“ ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) inicijuoja rašinių ciklą „Savanorystė“, kuriuo norima išsklaidyti mūsų visuomenėje egzistuojančius mitus apie savanorystę, informuoti apie savanorystės teikiamą naudą, prieinamumą ir svarbą.

Skiltyje kiekvieną savaitę publikuosime žinomų asmenų, įvairių profesijų atstovų, darbdavių pasisakymus ir mintis apie savanorišką veiklą, domėsimės galimybėmis savanoriauti Lietuvoje ir užsienyje, pateiksime įdomiausius vykdomus ar dar tik planuojamus vykdyti projektus. Čia rasite Lietuvos piliečių nuomones, patirtis ir kitas įdomybes, nevyriausybinių organizacijų indėlį plėtojant savanorystę mūsų šalyje.

Jeigu Jūs pats(-i) esate kada nors užsiėmęs savanoriška veikla ar iš arti stebėjote draugų darbą, gal pažįstami, pabuvę savanoriais, pasidalijo su Jumis savo patirtimi, parašykite mums savo patirtį, išgyvenimus, pastebėjimus šioje veikloje el. paštu: pilieciai@delfi.lt .

Įdomiausių rašinių autorius apdovanosime!!!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją