Broniaus Klimaičio poezijos knygelės „Atsiminimai“ pristatymas gyventojus ir svečius sugrąžino į septyniasdešimtuosius metus. Autorius papasakojo įdomiausius savo gyvenimo epizodus, skaitė eilėraščius apie meilę, gamtą. Ansamblio „Širdy dar ne ruduo“ dainininkių atliekamos dainos leido pajusti to laikmečio dvasią ir nuotaiką. Pristatyme dalyvavo ir Prienų miesto senjorai, socialinių paslaugų centro lankytojai, autoriaus giminaičiai ir draugai. Renginį vainikavo senjorų šaškių turnyras, kurio metu gyventojai ir svečiai aptarinėjo šaškių žaidimo subtilybes, demonstravo strateginius įgūdžius.

Prienų globos namų gyventojai dalyvavo teatralizuotame knygos pristatyme ir diskusijoje apie žygio potyrius su jame dalyvavusiais raiteliais. Renginio dalyviai išgirdo apie Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės dramą, sužinojo įdomių faktų apie jotvingius, Pelesos lietuvius, lenkų ulonus ir dragūnus. Knygos pristatyme dalyvavo Klajūnų klubo vadovas Gintautas Babravičius, raiteliai, „Versmės“ leidyklos darbuotojai, Anykščių kultūros centro istorinių šokių kolektyvas „Baltoji pavana“. Renginys vyko Alytaus teatro didžiojoje salėje.

Prienų globos namų gyventojas, profesorius Rimtautas Karolis Kašponis sukvietė savo bendraminčius į įdomią popietę, kurioje pristatė kelionės įspūdžius iš Kinijos. R. K. Kašponis papasakojo apie šią šalį, Nankino mieste vykusį pasaulinį kongresą, jo paties skaitytus mokslinius pranešimus, parodė nuotraukas, atsakė į jam užduotus klausimus. Kaip sakė pats gyventojas, nors kongresas pasibaigė, tačiau laukia nauji darbai. R. K. Kašponio knyga „Lietuvių muzikos metodika ir harmonija“ bus verčiama į kinų kalbą, todėl reikės daug ir įtemptai dirbti. Susirinkusieji palinkėjo sėkmės ir ištvermės įgyvendinant naujus planus ir idėjas.

Gyventojai dažnai dalyvauja edukacinėse valandėlėse, skirtose sveikatos stiprinimui. Minint tarptautinę diabeto dieną globos namų slaugytojos papasakojo apie šią ligą, jos komplikacijas, prevenciją bei ligos kontrolę. Gyventojai galėjo išsitirti cukraus kiekį kraujyje.

Jau tapo tradicija, kad Prienų globos namuose keletą kartų per metus vyksta grožio akcija senjorams. VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro Kirpimo skyriaus mokytoja Dalia Grinienė ir moksleivės kirpo, dažė, šukavo gyventojus. Už atnaujintą įvaizdį, nuoširdų darbą ir triūsą, rankų miklumą senjorai kirpėjoms atsidėkojo šiltu priėmimu, nuoširdžiu bendravimu ir stebuklingu žodžiu AČIŪ.

Globos namuose dirbantys savanoriai Svetlana Kovalenko (Ukraina) ir Eneco Cabello Antolin (Ispanija) Prienų globos namų gyventojams pasakoja apie savo šalių kultūrą, žymias vietas, tradicijas. Psichologės išsilavinimą įgijusi Svetlana padeda gyventojams adaptuotis, susirasti bendraminčių, organizuoja senų rusiškų ir indiškų meninių filmų retrospektyvas.

Norėdamas, kad gyventojai dar geriau pažintų Ispanijos tradicijas, Eneco kartu su gyventojais gamino tortiliją – populiarų ispanišką patiekalą. Pavadinimas tortilija kilęs nuo ispaniško žodžio torta, reiškiančio „apvalus blynas“. Šis patiekalas gali būti ruošiamas su įvairiais įdarais. Globos namų gyventojai kruopščiai gamino naująjį patiekalą ir paragavę nusprendė, kad tortilijos ne tik skanu, bet ir sveika. Gyventoja Elena Staliulionis siūlė tortiliją paskaninti lietuviškais prieskoniais.

Nuo 2012 metų vasario mėnesio Prienų „Ąžuolo“ pagrindinė mokykla dalyvauja tarptautiniame projekte „Solidarumo sklaida“ („Revealing solidarity“). Projektas vykdomas ECOSE (Europos Kultūros Organizacija Socialiniam Švietimui), globojamas Europos Piliečių Programos. Todėl projekto vykdymo metu buvo bendradarbiauta su Prienų globos namais.

Vykdydami solidarumo programą moksleiviai ir gyventojai susitinka jau ne pirmą kartą. Prienų globos namų gyventojų ansamblis „Širdy dar ne ruduo“, vadovaujamas J. V. Ibianskytės, savanoriai Svetlana ir Eneko, darbuotojai turėjo galimybę pasidalinti mintimis, patirtimi, idėjomis, nuveiktais darbais, pasiklausyti paruoštų muzikinių programų, susipažinti su savanoriška veikla. Projektas „Solidarumo sklaida“ padėjo didinti kartų tarpusavio supratimą, pažinimą, stiprinti vyresnio amžiaus žmonių ir jaunimo organizacijų bendradarbiavimą, solidarumo sklaidą ir reikšmę šiuolaikiniame gyvenime.