Šiais metais buvo sugalvota pasiūlyti pasimokyti įvairių užsienio kalbų. Ir mokiniai galėjo pasijusti mokytojais, nes jie pristatinėjo bei mokė kalbų.

Pertraukų metu buvo galima išmokti latvių, ispanų, prancūzų, italų, vokiečių bei rusų kalbų. Buvo paruošti stendai bei pateiktys, kurios supažindinama su šalių kultūra. Mokiniai pasirinko sau įdomią kalbą ir pristatė mokyklos bendruomenei.

Pavyzdžiui, italų kalbą pasirinkusi grupė pasakojo, kad pasirinkti būtent šią kalbą pastūmėjo praėjusiais metais vykęs projektas „Kultūrinis ir gastronominis randevu“. Jie turėjo progą aplankyti gražiąją Italiją, kurioje patyrė neišdildomų įspūdžių ir taip susižavėjo italų kalba, kad net nusprendė su ja supažindinti kitus mokinius.

Paskutinėje renginio dalyje buvo sudainuota dainele „Jei patinka ši dainelė“ lietuvių, anglų, rusų ir vokiečių kalbomis.

Viena iš šio renginio organizatorių anglų kalbos mokytoja Kristina Urbonienė mums papasakojo apie šio renginio istoriją. Sužinojome, kad šis renginys vyksta ne pirmus metus, bet kiekvienais metais stengiamasi padaryti kažką naujo. Šiemet buvo sugalvota pertraukų metu pasimokyti visai mokyklos bendruomenei. Taip pat pridūrė, kad kitais metais galime tikėtis staigmenų!

IIIb klasės gimnazistės Rita Rimkutė ir Otilija Stanelytė
Medijų studija „Jaunasis žurnalistas“