Pasak jo, nuotraukose užfiksuotas gesintuvas yra senas, pritvirtintas taip, kad be papildomos įrangos jį sunku būtų atplėšti nuo įtvirtinimų.

„Galiojimo lipdukų nėra, gesintuvas senas kaip pasaulis ir esu įsitikinęs, kad neveikia. Už ką yra mokami tokie pinigai važiuojant? Yra tvarkingų gesintuvų, bet tai viešasis sektorius ir viskas privalo būti tvarkinga, nes veža ne malkas, o žmones“, - sako Tomas.

Kaip DELFI sakė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Artūras Vaišnoras, iš nuotraukų neįmanoma spręsti, ar gesintuvas vis dar tinkamas naudoti.

Pasak jo, pasenę gesintuvai gali tiesiog nesuveikti, kai jų prireiks. Bendrosios gaisrinės saugos taisyklės (BGST) nustato: „412. Gesintuvus, kurių garantinis laikas pasibaigęs, laikyti objektuose ir naudoti gaisrui gesinti draudžiama“.

„Atliekant motorinės transporto priemonės privalomąją techninę apžiūrą tikrinama, ar pagal nustatytus reikalavimus ji pilnai sukomplektuota – ar joje yra pirmosios pagalbos rinkinys, gesintuvas, avarinis sustojimo ženklas. BGST nustato, kad autobusuose, kuriuose yra daugiau kaip 16 sėdimų vietų keleiviams ir 1 sėdima vieta vairuotojui, turi būti du gesintuvai su minimaliu 4 kg gesinimo medžiagos kiekiu kiekviename. Transporto priemonėse gesintuvai turi būti patikimai pritvirtinti lengvai pasiekiamose vietose“, - sako A. Vaišnoras.

Anot jo, tokių objektų priešgaisriniai techniniai patikrinimai atliekami pasirinktinai (t.y. tikrinimo periodiškumas nenustatomas), atsižvelgiant į gaisrų statistiką bei kitas aplinkybes. Skaitytojo informacija gali būti pakankama tokiam patikrinimui atlikti.

DELFI kreipėsi į bendrovę „Vilniaus autobusai“, tačiau komentaro nesulaukė.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)