Tą vakarą kone visi skrydžiai iš Talino buvo atšaukti, tačiau maždaug pusvalandį vėluodamas „Estonian Air“ lėktuvas „SAAB 340“ apie 18 val. vis dėlto pakilo iš Talino.

„Tikrai tai buvo pati baisiausia gyvenimo kelionė. Dabar aš galvoju, kad jeigu kitą kartą pajausiu, kad gresia pavojus, aš tikrai niekada daugiau nesėsiu į lėktuvą. Negali taip būti, kad per audrą vieni reisai atšaukiami, o kiti vyksta“, – DELFI apie sukrečiančią patirtį pasakojo vilnietė Asta.

Moteris prisiminė, kad ketvirtadienio vakarą ją nustebino žinia, jog skrydis vis dėlto įvyks.

„Jau buvau susitaikiusi su mintimi, kad jis neįvyks, visi matėme, kas vyksta lauke. Labai daug lėktuvų iki mūsiškio buvo atšaukti. Einant į lėktuvą vėjas buvo toks, kad reikėjo susilenkti, sniegą pustė labai stipriai. Jau tada buvo neramu, kaipgi mes pakilsime“, – sakė ji.

Moters teigimu, nerimas nebuvo veltui, nes nesklandumai prasidėjo jau kylant.

„Pakilimas buvo labai sudėtingas, aš labai daug metų skraidau kone kiekvieną dieną. Vakar pirmą kartą buvo tokia baisi kelionė, kai tikrai buvo atėjusi mintis, kad nukrisime. Pirmą kartą apie tai pagalvojau, kai dar tik kilome, todėl kad lėktuvas lakstė pakilimo taku. Jau tada visi buvo be amo.

Tai galima buvo palyginti su tuo, kai jūs lekiate dideliu greičiu automobiliu ir nusprendžiate pajuokauti sukinėdama vairą į šonus. Jausmas buvo maždaug toks. Galiausiai lėktuvas kažkaip pakilo, tačiau tada jis staigiai pakrypo į šoną“, – kalbėjo Asta.

Tačiau ore laukė ne ką malonesnė kelionės dalis.

„Apie 18.30 val. mes patekome į kažkokį stipraus vėjo sūkurį, buvo ir oro duobių, bet ten jau buvo kažkas kitaip ir kažkas kitokio. Lėktuvą ne tik kratė, bet jis kelis kartus stipriai pasviro, šviesa prigeso, paskui kažkas pradėjo ūžti. Atrodė, kad visiems jau trūko oro. Apie 18.40 val. aš pažiūrėjau į laikrodį ir pagalvojau, kad čia yra tas laikas, kai aš turiu sąmonę ir užfiksuoju laiką, o dabar mes plosimės į žemę“, – pasakojo pašnekovė.

Rankos vis dar dreba

Ji sakė kelionės padarinius jaučianti iki šiol.

„Jeigu aš būčiau papietavusi restorane, o po to dėl apsinuodijimo atsidurčiau ligoninėje, man būtų lengva įrodyti, kodėl tai atsitiko. Dabar gi stresas nėra išmatuojamas, jo padariniai bus matomi tik vėliau. Šiandien visą dieną negalėjau dirbti, iki šiol dreba rankos. Aš tikrai nesu bailė, kaip jau minėjau, skraidau tikrai daug, dirbu vadove tarptautinėje kompanijoje, ir esu pripratusi prie turbulencijų. Vakar tikrai buvo kažkas baisaus“, – pripažino moteris.

„Aš nežinau, kaip galėsiu kitą savaitę sėsti į lėktuvą. Labai rimtai sakau, kad kreipsiuosi į specialistus patarimo. Jeigu aš dabar galėčiau grįžti į praeitį, nebūčiau sėdusi į tą lėktuvą“, – tęsė ji.

Pažadėjo sau brangų pirkinį

Kita to paties skrydžio keleivė Aurelija namo taip pat grįžo sukrėsta.

„Aš pasižiūrėjau, kad tą vakarą niekas kitas išskyrus „Estonian Air“ iš Talino neskrido. Galbūt jie turi savo priežastis, bet keista, kodėl jie skrido. Galima būtų sakyti, kad jau ne Lietuva, bet Estija yra drąsi šalis“, – DELFI sakė ji.

„Iš pradžių viskas buvo lyg ir gerai, o po to prasidėjo pakankamai rimta turbulencija. Jų buvo ne viena, tiesiog būna pakrato, praeina, paskui vėl pakrato. Šalia manęs sėdėjusi moteris garsiai šaukė. Aš tyliai guodžiausi, kad esu apsidraudusi ir skolų šeimai nepaliksiu. Po to ir stiuardesių klausėme, jos sakė, kad toks stiprus pakratymas buvo pirmą kartą jų karjeroje. Nieko panašaus man irgi nėra tekę patirti ir tikiuosi, kad nebeteks“, – kelionę prisiminė Aurelija.

Tačiau ji negailėjo gerų žodžių skrydžio palydovėms. „Personalas buvo tikrai labai draugiškas ir rūpestingas, kai tik rasdavo minutę, žmones ramindavo, saldainius panešiodavo, tikrai stengėsi. Tačiau toje kelionėje niekam malonu nebuvo“, – sakė ji.

Vilnietė skrisdama namo net buvo pažadėjusi sau, kas bus, jei ji sėkmingai pasieks žemę.

„Po to pati iš savęs juokiausi, kad tuo metu gyvenimas man pro akis neprabėgo, bet patekusi į eilinę oro duobę pažadėjau sau, kad jei sėkmingai nusileisim, nusipirksiu labai brangius kvepalus, kurių iki tol nedrįsau pirkti. Nusileidusi taip ir ketinau padaryt, bet, deja, mūsų oro uosto parduotuvė jau nebedirbo“, – šypsojosi Aurelija.

Penktadienio vakarą bendrovės komentaro gauti nepavyko.

Tarptautinio Vilniaus oro uosto tinklalapyje nurodoma, kad atšaukti rytiniai skrydžiai iš Rygos ir Talino, dėl prastų oro sąlygų kai kurie į šiuos miestus turėję skristi lėktuvai leidosi Vilniuje.

Estijoje dėl smarkaus sniego daliai gyventojų prireikė gelbėjimo tarnybų pagalbos, dalis žmonių liko be elektros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją