Akcijos metu 16 savanorių Marijampolės prekybos centruose „Maxima“, esančiuose Bažnyčios ir Kudirkos gatvėse, nuo 15 iki 19 valandos kvies marijampoliečius ir miesto svečius pirkti arba atnešti iš namų mokyklinių prekių ir jas padovanoti būsimiems pirmūnams.

„Vaikams reikia visko: pieštukų, sąsiuvinių, kuprinių, spalvoto popieriaus, dažų ir pan. Praeiviams tai tik menka smulkmena, o moksleivių šeimoms tai didelis džiaugsmas ir pagalba“, – tvirtino vienas iš akcijos organizatorių Ramūnas Burokas.

„Vien šiemet Marijampolės Socialinių reikalų departamentas liepos 1-28 dienomis sulaukė 599 prašymų skirtų mokinio paramai gauti, o 2010 metais šiuo laikotarpiu buvo sulaukta beveik perpus mažiau – 364 prašymų“, – pasakojo R.Burokas.

Sekdami gražia iniciatyva prie „Neribotų galimybių fondo“ organizuojamos akcijos žada prisidėti ir kiti Lietuvos miestai. Šiuo metu jau buriasi savanorių organizacijos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Mažeikiuose, Šalčininkuose ir Lazdijuose.

Pernai per dvi akcijos dienas buvo surinkta prekių už daugiau nei 20 tūkst. litų, kurios pradžiugino apie 70 daugiavaikių nepasiturinčiai gyvenančių šeimų. Šiemet tikimasi, jog rezultatai bus dar geresni ir dar daugiau vaikų galės tapti pirmūnais.