Vyras DELFI atsiųstame laiške aiškina įvykio aplinkybes.

„Mane sulaikė Vadovybės apsaugos departamento pareigūnas už tai, jog įmečiau gėles į laivą, kuriuo ruošėsi plaukti Respublikos Prezidentė į žuvusiųjų pagerbimo ceremoniją Baltijos jūroje.

Iš žiniasklaidos sužinojęs, kad šiemet į tradicinę žuvusiųjų pagerbimo ceremoniją Baltijos jūroje į laivus bus įleidžiami visi žmonės su gėlėmis, nusipirkau gėlių ir nuėjau į Klaipėdos kruizinių laivų terminalą. Seniai norėjau sudalyvauti šioje ceremonijoje, bet žinojau, kad tai renginys „kviestiniams“, todėl apsidžiaugiau, jog šiemet galės dalyvauti ir eiliniai piliečiai.

Kruizinių laivų terminale pamačiau, kad krantinės, prie kurių buvo prišvartuoti ceremonijai skirti laivai, buvo aptverta ir žmonės atėję su gėlėmis nebuvo įleidžiami. Paklausęs apsauginių, kodėl
neįleidžia, gavau atsakymą, kad įleidžiama tik su kvietimais.

Sužinojau, kad maži laiveliai, turėję nemokamai plukdyti eilinius piliečius, prišvartuoti Danės krantinėje. Nuėjęs ten pamačiau tik 5 laivelius, iš kurių 4 buvo užsakyti, o 1 plukdė mokamai ir jame nebebuvo laisvų vietų. Tada grįžau atgal prie vartų.

Atvažiavus Prezidentės kortežui, patekau į aptvertą teritoriją. Fotografuodamas laivą, kuriuo ruošėsi plaukti Prezidentė, pamačiau, kad laivagalyje yra sudėti vainikai skirti ceremonijai. Bandžiau patekti į kitus ten buvusius laivus, bet visur reikalavo pakvietimo. Nusiminiau ir pasijutau apgautas, nes negalėjau sudalyvauti ceremonijoje. Grįždamas atgal, eidamas pro karinį laivą, kuriame buvo sukrauti vainikai, įmečiau prie jų savo gėles, nes norėjau, kad jos būtų panaudotos ceremonijoje.

Išeinant iš teritorijos mane sustabdė Vadovybės apsaugos departamento pareigūnas ir nusivedė į šalį pasiaiškinimui. Aš jam paaiškinau situaciją ir savo nepasitenkinimą renginio organizavimu. Jis nusprendė perduoti mane policijos patruliams, kurie mane nuvežė į 2-ąjį policijos komisariatą asmenybei nustatyti ir parašyti pasiaiškinimą.

2008 m. buvau išrinktas pilietiškiausiu klaipėdiečiu, 2009 m. metais du kartus kaip Klaipėdos vėliavnešys dalyvavau Prezidento kanceliarijos organizuojamuose Liepos 6-osios ir Prezidentės inauguracijos iškilmėse.

Nemanau, kad padariau ką nors neteisėto, nes nei buvau pažeidęs viešosios tvarkos, nei sukėlęs grėsmės vadovybei. Esu pasipiktinęs prasta renginio organizacija ir klaidinančią informacija žiniasklaidoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją