Anksčiau, pavakarę dalyje Lietuvos siautė audra. Gaisrininkai gavo bent 60 iškvietimų dėl audros padarinių - nuvirtusių medžių ir pan.

DELFI skaitytojai gausiai pranešinėjo apie nuverstus medžius ir patirtus trikdžius tiek iš Vilniaus ir Kauno, tiek ir iš provincijos. Daug kas patyrė nuostolių, tačiau atsirado ir tokių, kuriems vėtra išėjo į naudą - parūpino medienos.

Praūžus audrai greitai atsirado miesto "sanitarų" - žmonės Vilniaus centre rinkosi nulaužtų medžių dalis, krovėsi net į automobilius:

Virto medžiai, krito konstrukcijos

Visų pirma buvo pranešta apie tris nukritusius medžius - vienas jų užgriuvo ant automobilio. Vilniuje Tumo-Vaižganto skverelyje vėjas išvertė didelį medį.

Iki 17.30 policijos pareigūnams buvo pranešta apie dvi dešimtis medžius užgriuvusius automobilius.

„Vilniaus vartuose“, „Panoramoje“ ir „Akropolyje“ kelioms minutėms buvo dingusi elektra. Nuo stipraus vėjo, nuo „Vilniaus vartų“ komplekso nukrito kelios plytos. Skaitytojai praneša, kad dėl audros buvo išdaužti keli Vilniaus miesto savivaldybės pastato langai. Konstitucijos pr. nuo „Swedbank“ pastato vėjas nuplėšė didžiulę metalinę konstrukciją.

Medžiai virto ir prie prezidentūros. Skaitytojai pasakoja, kad vienas medis užgriuvo prezidentūros tvorą.

Stabdė eismą

Audra netgi sutrikdė traukinių eismą. Vilniuje ant tilto netoli Rasų kapinių dėl trikdžių buvo sustojęs traukinys. Apskritai traukinių eismas buvo sutrikęs iki 18 val., apie 40 minučių.

Dėl audros išsijungus šviesoforams, Vilniuje įvyko keletas eismo įvykių.

DELFI skaitytojas Egidijus važiuodamas iš darbo pastebėjo, kad neveikia šviesoforai ir išsijungė jo klausyta radijo stotis.

Nukritę Medžiai plėšė elektros ir troleibusų laidus.

Antakalnyje dėl medžio nuplėštų troleibuso laidų susidarė didžiuliai automobilių kamščiai. Konstitucijos prospekte taip pat buvo sutrikęs šviesoforų darbas, dėl ko susidarė didžiulės spūstys.

Kai kurios gatvės tapo visiškai nepravažiuojamos dėl užvirtusių medžių, pvz., Rasų gatvė. Šioje gatvėje virto ne tik medžiai, bet ir stulpai. Medžių privirto ir Rasų kapinėse.

Palanga irgi gavo smūgį

Palangoje vykstančiose „1000 kilometrų lenktynėse“ praūžusi stichija išvartė tvoras ir suolus.

Ugniagesiai gelbėtojai DELFI sakė, kad audra siautėjo ir Anykščių, Marijampolės, Alytaus rajonuose. Apie nukentėjusius žmonės gelbėtojai duomenų neturi. DELFI skaitytojas, grįžtantis iš Dubingių miestelio į Vilnių, pranešė, kad keliai užversti nulaužtais medžiais ir jų šakomis.

DELFI skaitytojas Laurynas praneša, kad Alytaus rajone iš dangaus pabiro įspūdingo dydžio ledukai:

Ledais lijo ir Salininkuose:

Kaune taip pat siautėjo liūtis:

Audra neaplenkė ir Marijampolės:

Dėkojame DELFI skaitytojams už nuotraukas ir vaizdo įrašus!

Pavyko užfiksuoti šios audros padarinius? Pasidalinkite su kitais DELFI skaitytojais vaizdais! Nuotraukas siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt, vaizdo įrašus kelkite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją