„Pro kitas duris įlipau, nes labai skubėjau, o iki priekinių durų niekaip nebūčiau spėjusi. Buvau paskutinė, niekam netrukdžiau, o įlipus iš karto ėjau pažymėti bilieto. Tačiau kontrolieriai mane iš karto sustabdė ir nubaudė“, - pasakoja ji.

Keleivė jaučiasi neteisingai nubausta ir nesupranta, kodėl kontrolieriai baudžia bilietą turinčius sąžiningus piliečius. Nauja įlaipinimo pro priekines duris sistema iki šiol Lauros nepiktino, tačiau šis nemalonus įvykis paskatino pakeisti nuomonę.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Kontrolės skyriaus viršininkas Danius Rinkauskas teigia, kad už įlipimą ne pro tas duris nebaudžiama.

„Keleivių važiavimo taisyklėse yra aiškiai parašyta, kad keleivis, įlipdamas į viešąjį transportą, turi nedelsdamas pažymėti bilietą. Esu įsitikinęs, kad kontrolė keleivę patikrino kitame sustojime. O jeigu keleivė vis dar nebuvo pasižymėjusi bilieto, tai gali būti, kad ji nebūtų bilieto pasižymėjus niekados“, - sako D. Rinkauskas.

Anot Kontrolės skyriaus viršininko, būtų absurdas, jei keleivius kontrolė baustų už įlipimą ne pro tas duris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją