Įtakingiausiame tinklaraštyje publikuojamą straipsnį apie Lietuvą įkvėpė šių metų vasarą Vilniuje startavusi pradedančių verslų akseleravimo programa „StartupHighway“, kurios sumanytojai ir vadovai yra Lietuvos verslininkai.

Pasak „StartupHighway“ programos vadovo Roko Tamošiūno, itin svarbu, kad Lietuva straipsnyje įvardinta kaip perspektyvi verslo vystymui šalis, ypač – technologijų ir inovacijų srityje.

„Kiek ilgiau nei mėnesį trunkančios „StartupHighway“ programos dalyvius jau konsultavo virš 50 mentorių iš įvairiausių pasaulio šalių. Todėl suprantama, kad garsas apie šią iniciatyvą greitai pasklido ne tik už Lietuvos, bet ir Europos ribų. Džiaugiamės, kad buvo pastebėta būtent mūsų programa. Jaučiamės prisidėję ne tik prie jaunimo verslumo skatinimo bei požiūrio į savo galimybes keitimo, bet ir Lietuvos vardo garsinimo pasauliniu mastu“, - teigia R. Tamošiūnas.

Straipsnyje teigiama, kad Lietuvoje daugėja ne tik jaunus pradedančius verslininkus buriančių iniciatyvų bei klubų, tokių kaip „Startup Weekend“ ir „Open Coffee Club“, bet ir gausėja nebijančių ir ieškančių galimybių į juos investuoti.

Publikacijoje cituojamas ir Lietuvoje neseniai lankęsis žymus verslo akseleratorių kūrėjas iš Didžiosios Britanijos Jon Bradford. Jis teigia, kad Lietuvos padėtis naujų verslų vystymui ir investavimui į juos vos per 18 mėnesių teigiamai pasikeitė iš esmės.

„StartupHighway“ programai talkinančio banko „Finasta“ vadovo Andriaus Barščio teigimu, pradedantys verslai Lietuvoje iš tiesų gali susilaukti ir vis didesnio investicinės bankininkystės dėmesio.

„Nėra abejonių, kad versliai ir patraukliai išvysčius idėją bei suformavus produktą ar paslaugą, būtų galima nesunkiai surasti norinčių investuoti kad ir į pradedantį verslą. Viskas priklauso nuo to, kiek pastangų įdeda idėjos autorius. Džiugiu, kad Lietuvoje galiausiai kristalizuojasi tokios programos, kurios pritraukia patyrusių verslininkų ir profesionalų, savo patirtimi palengvinančių darbą pradedantiesiems“, - teigia A. Barštys.

Straipsnio pabaigoje skaitytojai raginami stebėti Lietuvą, kaip perspektyvią valstybę, kurioje intensyviai vyksta pozityvūs pokyčiai. Teigiama, kad Lietuva turi pakankamai resursų ir ryžto, kad įtvirtintų save Europoje kaip verslaus aukštųjų technologijų vystymo „karštąjį tašką“.