Kovo 9 d. Visagino viešojoje bibliotekoje vyko pilių maketų parodos „LDK pilių takais“ pristatymas. „Verdenės“ gimnazijos istorijos mokytojos metodininkės Lilijos Ramanauskienės pasakojimas susirinkusiems padėjo pažinti Lietuvos didybę.

Neakivaizdžios kelionės per istoriją metu dalyviai dar kartą suvokė, kad Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė – realiame laike gyvenę stiprūs ir valingi žmonės, savo garbei ir mūsų ateičiai nuveikę didingus darbus, sukrovę materialinius ir dvasinius turtus, palikę orumo ir išdidumo, pagarbos savo žemei ir protėviams ženklus. Renginio vedėja Violeta Aidukaitė priminė, kad kovo 9-ąją sukako mūsų visų iškilmingai minėtas tūkstantis metų nuo tos tolimos 1009-ųjų pavasario dienos, kurią aprašydamas kitos šalies metraštininkas pirmą kartą parašė Lietuvos vardą.

Dar daug turėjo praeiti metų ir šimtmečių, kol patys ėmėme jį rašyti ir teberašome taip, kaip per amžius tariame – LIETUVA. Renginio metu eiles apie Lietuvą skaitė „Verdenės“ gimnazijos III bg moksleiviai Deividas Žukauskas ir Rimvydas Mačiulis (vadovė Aldona Mikštienė), lietuvių liaudies dainas atliko „Verdenės“ gimnazijos I bg merginų ansamblis (vadovė Aurelija Šinkūnienė).