Mano mamos gyvenimas ir tuomet, kai ištekėjo, nebuvo rožėmis klotas. Jai teko ir tenka laikyti visus keturis namų kampus. Mama yra mūsų gražios daugiavaikės šeimos galva. Jos dėka pasaulį išvydome mes, jos šeši vaikai: Ernestas, Justina, Karolina, Donatas, Jovita ir aš, pagrandukė Sonata. Beje, mano mama jau yra ir dviejų žavingų anūkų močiutė.

Mama labai daug dirba – nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Kasdien ji turi įvairios veiklos. Juk reikia tokią didelę šeimyną apskalbti, pagaminti valgyti, sutvarkyti namus, nupirkti maisto produktų. O dabar, pavasarį, dar daugiau mamai prisidėjo darbo. Ji stengiasi visko prisodinti, prisėti, kad įvairiausių ekologiškų daržovių užtektų iki ateinančio pavasario. Aišku, mes mamos nepaliekame vienos sodinti, ravėti, laistyti daržų ar nuimti derliaus – į pagalbą atskubame mes, jos vaikai.

Sonatos ir jos mamos šeima

Mama niekada gyvenime neleido sau ilgai sirgti. Jai atrodė, kad visas šeimos gyvenimas gali sugriūti. Bet nutiko taip, kad vis dėlto mama rimtai susirgo. Pakilo aukšta temperatūra, ją pykino, krėtė drebulys. Visi bijojome, kad neatsitiktų baisiausia. Aš labai jaudinausi. Mes su tėčiu išvežėme mamą į ligoninę. Ten ji gydėsi visą savaitę, o namais rūpinausi aš, nes vyresnieji broliai ir seserys jau kūrė savo atskirus gyvenimus.

Mes kiekvieną dieną važiuodavome į ligoninę lankyti mamos. Labai džiaugėmės, kai mama grįžo į namus. Kai susergame mes, ji visada labai sielojosi dėl mūsų. Mama visada stengiasi daryti viską, kad mums būtų gera. Man buvo sunku be mamos, todėl puikiai suprantu, ką teko patirti jai visą gyvenimą gyvenant globojamai krikšto mamos...

Sonatos ir jos mamos šeima

Nors mama mūsų turi daug, bet mes esame jos didžiausias turtas. Ji visada rūpinasi mumis visais vienodai – jos širdis nepaprastai didelė. Mes labai mylime savo mamą ir įvairių švenčių proga jai dovanojame gėlių.

Mano brolis Ernestas, būsimasis konditeris, nuolat palepina mamą įvairiausiais burnoje tirpstančiais skanėstais. Namuose mama augina 20 rūšių įvairiausių gėlių, o lauke – dar apie 50. Mes su mama mėgstame važinėti dviračiais ir žaisti įvairius žaidimus. Ji niekada neatsisako padėti man paruošti namų darbus, pamoko gaminti valgį. Mano mama pati stipriausia, mieliausia, geriausia pasaulyje.

Mama – man pats brangiausias žmogus pasaulyje. Aš norėčiau, kad ji visada būtų laiminga, sveika, trykštu džiaugsmu, niekada nesentų. Mylėsiu mamą amžinai ir kai raukšlelės išvagos jos veidą – ji man bus graži. Gera, kad aš ją turiu, kad man, mažiausiai, tenka daugiausia jos dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją