„Kai beveik pusei Vilniaus darželių ir mokyklų buvo rekomenduota pamokas vykdyti nuotoliniu būdu, Naujamiesčio vidurinės mokyklos, esančios Ševčenkos g, 17, sąrašuose nėra. Nors atstumas – ne daugiau 1,5 km“, – rašo skaitytoja.

Ji piktinasi, kad nepatekus į sąrašą šioje mokykloje pamokos vyko įprasta tvarka. Kita ugdymo įstaiga, esanti toje pačioje gatvėje, į sąrašą pateko.

Savivaldybė ketvirtadienį skelbė, kad kilusio gaisro dūmai toksiški, todėl į gaisro taršos poveikio zoną (2 km spinduliu nuo gaisravietės) patenkančioms švietimo ir ugdymo įstaigoms dėl galimo neigiamo poveikio sveikatai šiandien rekomenduojama ugdymo procesą vykdyti nuotoliu.

Kaip „Delfi“ aiškino miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas, švietimo ir ugdymo įstaigų sąrašas, kurioms rekomenduota dirbti nuotoliu, sudarytas pagal vėjo kryptį gaisro metu, t. y. kaip iš gaisravietės kylantys taršūs dūmai, galintys sukelti neigiamą poveikį sveikatai, judėjo per miestą.

„Taigi atstumas skaičiuotas ne nuo gaisravietės, o aplink dūmų debesį, pagal jo judėjimo krypties projekciją“, – dėsto jis.

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje pažymėjo, kad iš 40 į sąrašą patekusių darželių dauguma dirbo, bet jų užimtumas nesiekė 50 proc., o iš 22 mokyklų tik 5 fiziškai vykdė pamokas mokyklose. Rekomenduojama nuotoliniu būdu pamokas vykdyti ir penktadienį, kad įstaigos galėtų nusivalyti paviršius nuo galimai nusėdusių teršalų ir užtikrinti saugų ugdymą vaikams po Velykų atostogų.

Vis dėlto, ar vykdyti normalią veiklą, turi įsivertinti pačios įstaigos.

„Oro užterštumo pavojaus dabar nėra, kiekviena įstaiga gali greituoju būdu atlikti higienos tvarkymo darbus, nusivalius paviršius, tekstilės gaminius, gali saugiai grįžti į klases ir dirbti“, – sakė meras.

„Delfi“ primena, kad trečiadienį Panerių g. esančiame automobilių laužyne kilo didelis gaisras. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras dalijosi informacija, kad gaisro metu kylantys dūmai ypač toksiški, todėl ugdymo įstaigoms, esančioms netoli kilusio gaisro, dėl galimo neigiamo poveikio sveikatai ugdymo procesą rekomenduota veiklą tęsti nuotoliniu būdu.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją