Įvertinus abu dalykus, galbūt reikėtų apsvarstyti galimybę, kai tinkamo amžiaus žmonės keturias dienas per savaitę dirba savo įprastus darbus, o penktą dieną keliauja į artimiausią poligoną ir bėgioja su ginklu mokydamiesi, vykdo nesudėtingas užduotis kariuomenėje (pvz., pasitinka Vokietijos brigados narius, atvykusius į Lietuvą, ir padeda jiems įsikurti) ar atlieka kitą kariuomenei naudingą funkciją.

Anot įvairių vertinimų, tam, kad vienas karys galėtų sėkmingai kariauti fronte, reikia 4–5 kitų žmonių, dirbančių užnugaryje.

Dabar naujas ministras pažadėjo komendantūrų įkūrimą iki kadencijos pabaigos. Nors dar nėra visiškai aišku, kaip tai atrodys galutiniame variante, tačiau tikrai ten galėtų praversti iš verslo atėjusių žmonių įgūdžiai ir kompetencijos logistikoje, personalo valdyme ir pan. O dirbantiesiems, kurie naudojasi šia galimybe, papildoma motyvacija būtų ta, jog priešingai negu pvz., Šaulių ar KASP atveju, nereikia aukoti brangių savaitgalio ar kasmetinių atostogų dienų.

Ačiū, kad dalijatės savo nuomonėmis. Norite išsakyti mintis ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt