Problema nesprendžiama jau daug metų

„Situacija tokia, kad jau daug metų kovojame dėl šio įvažiavimo. Anksčiau čia buvo Jaunimo darbo centras, todėl dar tiek bėdų nekildavo, nors irgi pasitaikydavo, kad užstatydavo įvažiavimą ir išsisukti būdavo neįmanoma arba reikėdavo sukinėtis pirmyn, atgal. Tačiau, kai čia persikėlė Vaikų teisės, situacija žymiai pablogėjo, nes nuolat arba vienoje, arba kitoje pusėje stovi automobiliai, kurie, visų pirma, blogina matomumą, norint išvažiuoti į A. Smetonos gatvę, o, antra – neleidžia patogiai išsisukti iš kelio. Tai ypač problematiška mikroautobusų vairuotojams (kurjeriams), džipams bei universaliems automobiliams, kurių gabaritai didesni. Su kaimynais jau ne kartą rinkome parašus, siuntėme juos Savivaldybei, kad būtų imtasi veiksmų, pavyzdžiui, būtų nubrėžta geltona linija. Vis dėlto, rezultato jokio“, – laiške rašė panevėžiečiai.

Nuolat skiriamos baudos

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė sakė, kad per šių metų vasario mėnesį Policijos registruojamų įvykių registre atsidūrė 5 pranešimai dėl užstatytų automobilių, 2023 m. baudos skirtos 9-iems automobilių vairuotojams.

„Visada reaguojame į gaunamus pranešimus-skundus. Pranešti apie pažeidimus galima per epolicija.lt – būtina nurodyti pažeidimo laiką, prisegti automobilio nuotrauką, kurioje matosi valstybinis numeris – arba skambinti skubios pagalbos telefono numeriu 112. Suprantame, kad nubaustas automobilio vairuotojas neišsprendžia automobilių statymo problemos – tai kiekvieno mūsų požiūris į aplinką ir galiojančių taisyklių laikymąsi“, – dėstė specialistė.

Anot jos, dėl kitų priemonių, tokių kaip ženklo pastatymas, sprendimus priima Panevėžio miesto savivaldybės sudaryta komisija.

Vieta ir problema – žinomos

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Tadas Martinaitis patikino, kad kelių eismo taisyklės draudžia statyti automobilius ties įvažomis ir 5 m nuo jų.

150.15. kelio ir įvažiavimo (išvažiavimo) į (iš) šalia kelio esančią (-os) teritoriją (-os) važiuojamųjų dalių sankirtoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos (toje kelio pusėje, kurioje yra nurodytas įvažiavimas (išvažiavimas) į (iš) šalia kelio esančią (-os) teritoriją (-os), išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo vietą nurodantys kelio ženklai.)

„Čia pastačius automobilį pažeidžiamos kelių eismo taisyklės, todėl ir nėra papildomai ženklinama. Ši vieta yra žinoma. Pažeidėjus fiksuoja tiek viešosios tvarkos darbuotojai, tiek gaunami pranešimai iš pilietiškų gyventojų“, – tvirtino vyras.