Kai perskaičiau straipsnius, kilo abejonė, ar šios konferencijos gali padėti spręsti problemas. Sutinku su konferencijos dalyvės, mokesčių konsultantės Rūtos Bilkštytės mintimi, kad „neturint valstybės ateities vizijos, sunku pasirinkti tinkamą mokesčių reformos dizainą.“

Taigi, kaip ten reikalai su ta valstybės ateities vizija? Konferencijoje dalyvavusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė kaip potencialą Lietuvos ekonomikai mato medicinos turizmą, kurio paslaugomis galėtų naudotis turtingi pagyvenę žmonės iš užsienio ir siūlo mums gerai uždirbti gaminant atsargines žmogaus dalis. Gal tai tik pajuokavimai? Tačiau nuo tokių minčių vis tiek darosi nejauku, nes netyčia tai gali pasiekti pavojingą ribą.

Tiesa, visuomenėje jau senokai sklando gandai, jei ir toliau taip bus tvarkomasi, Lietuva gali likti prieglauda Europos šalių pagyvenusiems žmonėms. Tai tikrai galimas, bet ne pats geriausias scenarijus. Tai negali būti Lietuvos vystymosi prioritetas, jos ateities vizija. Tokia yra mano nuomone, kuri ūkio ministrės gali ir nepasiekti.

Todėl kreipiuosi į Lietuvos žmones. Ar tikrai norite, kad mūsų šalis taptų senelių prieglauda? Pagalvokite apie save, savo ateitį ir suteikite sau galimybę pasakyti ką galvojate, ir ko norite.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!