Vienos gražiai sudėtos lentynose (pačios nuobodžiausios, kurių niekam nerekomenduočiau), kitos sudėtos krūvelėmis: virtuvėje receptų knygos, vonioje - atsipalaidavimui skirta literatūra, tualete - įvairūs žurnalai, miegamajame - kas liko.

Vyras kartais pabumba, kad per knygas nėra vietos net praeiti. Visai nuskaityta ir sudėvėta A. Lindgren „Mes Varnų saloje“ visada po ranka, kai gyvenimas atrodo liūdnas ir sunkus, tada susirangau į lovą su karšta arbata ir grįžtu į nerūpestingą vaikystę. Turiu audio knygų, kurių klausau važiuodama traukiniu ar autobusu.

Paskaitau ir elektronines knygas originalo kalba, nes neturiu kantrybės ir valios sulaukti, kol jos bus išleistos lietuviškai, bet popierinė knyga man labiau patinka: tokia tikresnė, knygiškesnė. Taip pat nelabai mėgstu naujas, švarias, nenaudotas knygas. Bibliotekoje pirmiausiai atkreipiu dėmesį į padėvėtas: lyg garantas, kad vertos dėmesio.

Vaikystėje būdavo, kad gavę naują knygą su sesę skaitydavome abi. Gavę naują Hario Poterio knygą skaitydavome, t.y. „suvalgydavome“ pagal grafiką: sesuo atsikeldavo ryte porą valandų anksčiau, o aš skaitydavau per naktį. Man gera knyga - kaip narkotikas, kai pradedu, neišeina sustoti. Vyras kartais paslepia, kad naktimis miegočiau „kaip normalus žmones“. Gaila, kad knygos, net ir elektroninės, kainuoja brangiai. Jeigu viską, ką skaitau reiktų pirkti bankrutuočiau.

O mano vyras visai neskaito. Sėdi prie kompiuterio. Kartą sakau, labai gera mintis, aš tau porą pastraipų paskaitysiu. Vyras užsidėjo ausinuką, įsijungė muzika, sako: „Skaityk“. Jis net neįsivaizduoja kiek gerų emocijų praranda.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

O Jūs, ar mėgstate skaityti? Kiek knygų perskaitote per metus? Galbūt šiemet itin laukiate kurio nors rašytojo pasirodysiančios knygos? O gal manote, kad visi geriausi kūriniai jau parašyti?

Pasidalinkite nuomone su DELFI Piliečiais! Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Knygos“ arba komentaruose iki vasario 25 d.