Kiek netikėtos žinios pasiekė šiomis dienomis „iPhone“ ir „iPad“ vartotojus, kad „iPhone“ išmanusis telefonas saugo visą informaciją apie tavo keliones. Tai yra nuo 2010 birželio saugo visas tikslias koordinates, kur tu judėjai kartu su „iPhone“ telefonu. Šie duomenys išsaugomi slaptame faile mobiliojo telefono įrenginyje, kuris perkeliamas į kompiuterį, kuomet telefonas sinchronizuojamas.

Šiame faile galima rasti informaciją su tiksliomis koordinatėmis ir laiko įrašais apie tavo veiksmus praeityje. Taigi, jeigu taip atsitiktų, kad kas nors pavogtų telefoną arba kompiuterį, kur yra atsarginė telefono failų kopiją, tuomet būtų galima sužinoti visą tavo judėjimo informaciją naudojant paprastą programėlę.

Nuo šiol pavydus vyras ar žmona, ar kiti asmenys, kurie suinteresuoti tavo kelionių ar vietos buvimo informacija, privalo gauti prieigą prie tavo telefono ir to pakanka, kad galėtų gauti išsamią informaciją apie tai, kur jūs ir kada buvote.

Iki šiol tokia informacija buvo pasiekiama tik policijai ar specialiosios tarnyboms, kurios gali sekti asmenis. Šią informaciją jie gaudavo iš mobiliųjų ryšių operatorių, tačiau dabar viskas ganėtinai supaprastėja.

Iki šiol nėra aiškus klausimas, ar „Apple“ šią informaciją perima iš mobiliųjų telefonų savininkų, ar šis failas lieka tik telefono savininkui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!