Skambūs šūkiai, emocijų kurstymas ir abejotinos rekomendacijos knygai, kurią pardavėjai siūlo įsigyti kol kas už pusę kainos – 33 litus. Už tokią sumą turėtų paaiškėti, kaip atsiimti indėlius, kuriuos garantuoja valstybė. Knyga neva parengta profesionalių teisininkų, finansininkų ir bankininkystės profesionalų, tačiau nė vieno jų nei pavardė, nei bendrovės nėra nurodoma. O sprendžiant iš turinio, visa informacija jau yra skelbta.

„Svarbu ryžtingai siekti tikslo! 120 procentų! Visada!!!“, - jau vien tokia pradžia verčia suabejoti, kad susiduriu ne su rimtų patarimų knyga, o į grobį iš emocijos besivadovaujančių potencialių klientų. Tuo labiau, kad toliau seka raginimai, nepasiduoti valdžios bejėgiškumui ir būti vieningiems, taip ir lieka neaišku, koks tas tikslas, kurio reikia siekti vieningai.

„Tuo metu, kai visi kiti miega, Jūs galite ir turite būti tarp laimingųjų“, - ragina knygos pardavėjai pirkti ir atsiimti savo pinigus.

„Įsigyk knygą dabar ir atsiimk savo sunkiai uždirbtus pinigus iš “Snoras” banko! Turėk šansą ir nežiopsok!“ - toliau ragina jie.

Dar labiau abejones sustiprina ir šalia pateikiami skaitytojų atsiliepimai. Labai jau jie panašūs vienas į kitą ir su tomis pačiomis loginėmis spragomis.

„Vakar naktį parsisiunčiau Knygą ir prie jos praleidau visą naktį. Mano buhalterė sakė, kad pinigų neatgausim, tačiau šiandien ryte susėdome kartu su mūsų įmonės teisininkais ir aptarėme Knygoje pateiktas rekomendacijas. Griebiam jautį už ragų! Pasėdėję porą valandų, pasidarėme planą, kuris leis išvengti bankroto“, - rašo vienas knygos skaitytojas.

Nekalbant apie klaidas, kurių svetainėje taip pat ne viena, ir pati gramatika keistokai pompastiška. Knyga – rašoma didžiąją arba visomis didžiosiomis raidėmis.

„Savivaldybės skiriamą socialinę pašalpą kaupiau vienoje sąskaitoje, vos infarktas neištiko, kai pamačiau, kad santaupos, kurias buvau pasidėjusi „juodai dienai“, tapo neprieinamos. Anūkas patarė pasidomėti KNYGA, prijungė prie interneto ir dabar žinau, kokių žingsnių imtis“, - džiaugiasi pensininkė iš Šiaulių.

Kritiškesniems pirkėjams pateikiamas ir knygos turinys, jis pagamintas gražiai, bet, regis, čia yra viskas, kas yra jau skelbta spaudoje anksčiau arba lengvai randama Lietuvos banko, Finansų ministerijos ar Vyriausybės, to paties banko „Snoras“ tinklalapyje.

Gali būti, kad mano pirminis įspūdis klaidingas ir būtų įdomu išgirsti specialisto, perskaičiusio knygą, komentarus, bet kol kas panašu, kad tai tik triukas kartą jau išgąsdintiems žmonėms ir dar vienas bandymas iš jų pasipelnyti.

Nors patys pardavėjai tai ir tvirtina, kad nenorėdami pelnytis iš žmonių, knygą parduoda tik už pusę kainos, kurių reikia interneto svetainei administruoti. Matyt, tie finansininkai ir teisininkai, rengę knygą, liko be atlyginimo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!