Juo geriau, jei šis turi gerą automobilį, sudaro pasiturinčio žmogaus įspūdį. O ką jau kalbėti apie užsieniečius! Tiesiog masalas lietuvaitėms. Nereikia stebėtis, dėl kokių priežasčių svetimtaučiai vyksta atostogauti, pramogauti į Lietuvą – juk čia gražios ir neišlepintos lietuvaitės!

Visi pastebi jaunystės ir grožio kultą, nebūtinai gamtos duotą kūną. Jaunystė – gražu, tačiau ar tai būtinai turi būti pigu? Įvairios publikacijos spaudoje, televizijoje, stendai miestuose mums demonstruoja jaunas, gražias, besišypsančias, tobulų formų merginas ir niekas į jas nežiūri kaip į būsimų vaikų mamas, žmonos idealą, jos – tai pramoga, traukianti skaitytoją, žiūrovą, galimybė vyrams pafantazuoti ir pasigėrėti.

Kaip PVM prie prekių vienos Vilniaus parduotuvės verslininkas perkantiems dažus siūlo pasigėrėti pusnuogėmis merginomis. Nekalbėsiu apie verslininko ar merginų moralę, čia jau kiti dalykai. Tačiau koks gerbiantis save vyras eis pirkti dažų į seksodromą? Ko vertas pasakymas, kad merginos „Rūpinasi, kad klientai išeitų su šypsena, patenkinti“. Patenkint kaip? Gerais dažais, ar geru vaizdeliu? O gal pasitenkinę?

Manau, niekam nekyla abejonių kad moteris yra žeminama. Čia akivaizdžiai ir viešai pažeidžiamos lygios moters ir vyro teisės. Juk gašlus žvilgsnis – jau seksualinis priekabiavimas. Kodėl vyriškiai neina ir nedemonstruoja savo grožybių? Pavyzdžiui, vaikinas pardavinėjantis bananus? Negundo? O gal bananų verslas atsigautų? Verslininkas sako: „...gal reikėtų su kombinezonu dirbti, galbūt be liemenėlės, kad pro šalį kažkas šviestųsi?“ O gal tegul vaikinui, pardavinėjančiam bananus tegul kažkas šviečiasi? Deja, net neabejoju, kad tokio vaizdelio mums išvysti neteks...

O dabar atsakysiu į esminį klausimą, kodėl nenorėčiau apsipirkti tokioje parduotuvėje su pusnuogėm konsultantėm. Tikrai ne todėl, kad jų kūnai negražūs (gražūs!) ir moteriškai pavydžiu dėl tokių formų, tačiau, man jų gaila (galvele pinigus uždirbkit, o ne pusnuoge šiknele), tikrai neapsipirkinėčiau tokioje parduotuvėje, nes man būtų nejauku, gėda ir velniškai apmaudu, kad Lietuvoje vyrų savimonė tokia, jog moterys – tai...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!