Su visa pagarba Pačėsui, bet jis labai stipriai nusišnekėjo. Reikia atidžiau reikšti savo utopiškas mintis, nes po to žmonės, tikintys per daug krepšinio treneriais, gali suklysti ir pradėt iškreiptai suprasti patį krepšinį. Juk kai daug kartų kartoji žmogui nesąmonę, jis galų gale pradeda dvejoti ir po truputį pradeda tuo tikėti. Tomai, juk vaikai skaito internetą, reikia atsargiau.

Krepšinis.net jau ir straipsnį sukūrė, kurie įžaidėjai galėtų būti natūralizuoti. Ir aišku nesąmonių prispango apie Boby Brownus, Curtisus Jarrelsus ir kitus. Wtf? Kas jie tokie? Ar čia tokia analizė, kai pačekini, kurie žemiausi krepšininkai turi geriausią statistiką „Eurolygoje“? Natūralizuokime Farmarą... tai gal dar ir Kobės paprašykim, sakė už JAV nebežais, bet gal nori Palangoj vasarom pačilint, į gražias moteris pažiūrėt... C’mon.

Šiaip čia didžiausia bėda yra ta, kad Kalnietis išvažiavo žaist į Rusiją ir visi, jo nematydami, tarsi užmiršo. Jo tarsi neliko rinktinės sąrašuose. Atseit dabar neturim kaip kamuolio įžaidinėt. O Turkijoj kas kamuolius stumdė ir organizavo visą žaidimą? Kas gerai žaidė, kol rinktinėje nežaidė senas Šaras? Tada durnų minčių kažkaip nekilo. Nors situacija geresnė nebuvo. Užtekdavo Manto ir antro numerio pagalbos.

Kažkokia mada tapo pasakot, kaip va dabar blogai, nėra kam kamuolio persivaryt per aikštę. O anksčiau jau belekiek įžaidėjų turėjom? Buvo Marčiulionis. Ir tai jis toks daugiau atakų užbaigėjas, o ne playmakeris buvo. Kas jam padėjo? Senstantis Chomičius? Marčelo dėl kelių ilgai nežaidė už laisvą Lietuvą. Ką po to turėjom? Tą patį Pačėsą. Nebuvo prie Tomo geriausi rinktinės laikai, tikrai nebuvo. Vėliau prie rinktinės jungiasi Maskoliūnas ir Jasikevičius ir ten būna labai labai ilgai. Kas nors bandė sudaryt konkurenciją? Kęstutis Marčiulionis? Jo, stipriai čierino nuo suolo. Giedrius Gustas? Čia jau būdavo labai stipriai iš bėdos. Kažkokie dar nevykėliai Mažutį ėmė į rinktinę.

Tai per ~20 metų laisvos Lietuvos turėjo tik ekstra klasės įžaidėjus – Šarūnus? Ir kažkaip ištempėm, kažkaip laimėjom taures, medalius. Tai gal ir dabar be Bobby Browno ir kitų JAV baller’ių galim pabūt. Apskritai toks vaizdas, kad natūralizuoti amerikiečiai už rinktines žaidžia nemokamai. Busllhit. Ką mes per daug pinigų turim? Tuo labiau, kad reikia dėt daugiau pastangų ugdant esamus įžaidėjus. Kodėl iš Juškevičiaus ar Čižausko negali gautis bent Kalniečio lygio įžaidėjai? Būtų tikrai neblogai. Galėtume ramiai gyvent dar bent 10 metų. Tiesiog reikia formuoti bendrą krepšinio politiką, kad po kelių metų nepritrūktume vienos ar kitos pozicijos žaidėjų.

Neskubėkim erzint Dalios su prašymais natūralizuoti vieną ar kitą užsienietį. Nes kai gerai pagalvoji, be Valančiūno ir Javtoko neturim daug labai gerų centrų. Kaukėnas jau ir nežais rinktinėje, Pocius nežaidžia „Reale“ beveik, kaip ir Gecas Atėnuose. Tai gal būtų gerai ką nors ir į SG vietą paimt?

Būna gerų kartų, būna labai gerų. Tiesiog kartais reikia palaukt kelis metus, kad vėl visi darytume kamščius miestų centruose, švęsdami rinktinės pergales.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!