Skambūs pavadinimai, ryškios antraštės?

Taigi atrodytų paprastas kasdienis dalykas - avarija (tuo tarpu dar vienas straipsnis vadinasi „Šilutės r. kaktomuša susidūrė automobiliai, „Maximos“ vadovė - reanimacijoje“. Tačiau kodėl šio straipsnio pavadinimas nėra „ŠKODA, lenkdama neleistinoje vietoje, kaktomuša susidurė su OPEL“? Juk tai taip avarija, joje taip pat nukentėjo žmonės.

Prisimenu ir avariją Šalčininkų rajone, kai susidūrė du „Audi“ automobiliai, tačiau ir ten nebuvo išskirta automobilio markė.

Kyla logiškas klausimas, kodėl bandoma visus vairuotojus supriešinti, išskirti, parodyti neigiamai vienos markės vairuotojus? Lakstančių, keliančių pavojų kitiems vairuotojų matau kasdien, visur. Ir jie važinėja visokiais automobiliais.

Taip pat ir nuolatiniai komentarai „diagnozė“, „bavariškas mėšlo vežimas“, „idiotų automobilis“ - žeidžia. Bet tai, sakykim, galėtų būti mano sapalionės ir kvaila nuomonė.

Turime šeimoje ne vieną automobilį. Vienas jų yra BMW. Dažnai galima išgirsti, jog BMW dažnai sukelia avarijas, nes yra galingi, jų nesuvaldo, ir t.t. Mūsų atveju BMW yra „viduriukas“ - 142 Kw variklis tikrai pakankamai galingas visomis sąlygomis, tačiau kitas musų automobilis turi daugiau nei 200 Kw.

Stereotipai kasdien

Dabar pasidalinsiu įspūdžiais vairuojant kasdien. Lyg taisyklė pėstieji labai retai įeina į kelią prieš BMW, o net ir sustojus praleisti, dažnai pasitikrina kelissyk, ar nesapnuoja.

Stovint kamštyje, ir norint persirikiuoti, dažnai tenka palaukti ilgiau nei su kitais šeimos automobiliais tokioje situacijoje. Keista, tačiau taip yra. Dažnai tenka sulaukti „malonės“ iš kitų BMW vairuotojų.

Atvirkštinis variantas - vairuotojas nori persirikiuoti, rodo posūkį - noriu ji praleisti, palieku pakankamai vietos. Tačiau labai dažnai tiesiog „nelenda“ į paliktą tarpą. Važinėjant kitu automobiliu - gana greitai susiorientuoja ir „padėkoja“. Taip pat, atrodo, kiekvieno vairuotojo tikslas yra „nugalėti BMW“. Tiek startuojant nuo šviesoforo, tiek važiuojant atsiradus kliūčiai kelyje, neretai bandoma „prispausti“.

Policijos reidai - dar viena smagi situacija. Nėra tekę pravažiuoti pro naktinį policijos reidą be patikrinimo. Nors mano automobilis nėra išskirtinis - jokių tamsintų langų, iššaukiančios spalvos, ratų, ar pan. Visad esu sustabdomas.

Kita situacija - važiuojant kita mašina, ji turi labai galingą gamyklinę aparatūrą, tamsintus langus, bi-xenon žibintus, pakankamai didelius ratus, tačiau yra tekę pravažiuoti pro reidą nestabdytam, arba - sustojus pasisveikinti ir nuvažiuoti. Beje, tikrai ne vieną ir ne du kartus.

BMW - man patinkantis automobilis viskuo - savo valdymu, patikimumu, išvaizda, komfortu. Tačiau kasdien susiduriant su stereotipais, piktais žvilgsniais, kitų agresija, kyla klausimas, kuo aš nusikaltau? Ar nepagalvojote, kad žmogus gretimoje mašinoje - toks pat kaip jūs, ir markė jo neįpareigoja elgtis stereotipiškai. Kodėl sutikę parduotuvėje neskirstote žmonių į BMW vairuotojus ir ne?

Automobilį vairuoja žmogus - tai svarbiausias elementas mašinoje. Greitį kuo puikiausiai galima viršyti ir su „Smart'u“, kelių eismo taisykles galima pažeisti ir einant pėsčiomis.

Linkiu visiems lygiuotis į aukštesnės kultūros šalis.

Susitiksim kelyje!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!