Daug lietuvių krepšininkų įdomiai kalbančių tikrai nerasime. Šaras, Kleiza, Seibutis (gal), Broliai (bet daugiau bajeriai laužyta lietuvių kalba) ir... daugiau nelabai kas. Visi kiti tik daugiau mykia ir dar daugiau juokiasi, tuo visiškai nieko nepasakydami. Bet čia tiesiog toks mūsų lietuvių auklėjimas ir mentalitetas, nesijaučiam mes labai laisvai viešoje erdvėje, kai reikia priimti dėmesį (na, nebent būnam padauginę alkoholio, tada jau laikykis, pasauli).

Kas dar iš lietuvių krepšininkų daug kalba pastaruoju metu? Jis šiuo metu gyvena Amerikoje, žaidžia NBA, yra aukštas bičas. Ne, ne Jonas. Taip, tai Donatas Motiejūnas. Lietuvą apskriejo video, kaip Donatas pasakojo kaip jam nebuvo leidžiama žaisti rinktinėje dėl kažkokios politikos.

„Rinktinės viduje buvo visko. Nenoriu būti tų dalykų dalimi. Nenoriu būti politikos dalimi. Noriu žaisti iš visų jėgų ir komandai duoti geriausia, ką galiu duoti. Yra labai svarbu, kad kas nors vertintų tai, ką darai. Nenoriu kaskart važiuoti ir atiduoti visą save, jei kažkas to nevertina. Tokiu atveju nematau prasmės važiuoti ten ir žaisti“.

Mane labiausiai nervina tokie pareiškimai, kai užstumi ant visų, bet kartu ant nieko ir nepasakai nieko konkretaus. Tai kas dabar kaltas, kad D-Mo nežaidė vasarą rinktinėje? Kemzūra? Balčiūnas? Sabonis? Jasikevičius? Valančiūnas? Žino, tik pats krepšininkas. Na, ir gal tie patys politikai.

Nelabai supratau, kam tokių kalbų reikėjo iš viso. Čia liūdna nežaidžiant NBA pasidarė ar namų ilgesys užspaudė? Vasaros tai nesugrąžins, santykių su federacija ir nepagerins, o galbūt tik padės tos pačios pozicijos kitam krepšininkus žaisti už rinktinę, kai Motiejūnas eilinę vasarą praleis kažkur kitur nei Kazlauskas ir chebra. O ir fanai iki vasaros internete siaus kas teisus, kas ne, kad tegu ir nežaidžia ir t.t.

Motiejūnas yra geras ir perspektyvus žaidėjas. Nes kitaip jis nebūtų žaidęs „Eurolygoje“ ir dabar nebūtų NBA (nors žaist nelabai gauna). Bet jis ne pirmą kartą per daug kalba, o per mažai treniruojasi ir žaidžia. Kažkada sakė, kad nežais už jaunimo rinktinę, nes tipo jau ne tas lygis, tai užsimanė Kęsto garantijų ir kt. Situacija turi potencialo išsirutulioti iki Ilgausko vs Garasto epopėjos. Motiejūnas, apsipykęs su federacija, gali pradėti vasaras skirti pasiruošimui NBA, o ne kovoti dėl tarptautinių trofėjų kartu su Valančiūnu. O iš to tikrai niekam geriau nebus.

Donatui reikia užgniaužt nuoskaudas ir mažiau kalbėti apie rinktinę su žurnalistais, nes po to prikalba daug nesąmonių. Kieno politika jam nesuteikia minučių Hiustone? Jis turbūt JAV apie tai nekalba ir retorinių klausimų amerikiečiams nekelia. Ar čia tipo NBA sėdėt ant suolo yra ok, o rinktinėje - nebe ok? Mažiau kalbų ir daugiau žaidimo minučių, nes Lietuva nori vasarą turėt jauną, stiprų, atletišką ir pergalių išalkusį tandemą po krepšiu.