Bet tai kaip tu pralaimėsi rungtynes, jei žaidi su kažkokiomis „backup'inėmis“ (liet. atsarginėmis) komandomis? Ir tik nereikia galvoti, kad šiais laikais su visais reikia žaist.

Žaisti reikia su visais, bet ne su visais žaidi kaip lygus su lygiu. Kamuolys yra apvalus, visi moka žaisti krepšinį, tik viena bėda, kad ne vienodai gerai moka tą krepšinį žaisti. Taip, kaip mes nemokame žaisti futbolo, taip čekai, švedai, belgai ir suomiai nemoka žaist krepšinio. Na, gerai, bosniai su gruzinais irgi nemoka žaist. Kai sakau „nemoka“, kalbu apie aukštą lygį. Aš irgi moku žaisti krepšinį, bet ne taip puikiai, kad Čižauskui būtų daug naudos iš mūsų draugiškų vienas prieš vieną mačų.

Iš makedonų komandos tik kokie trys žaidėjai krepšinį žaidžia aukštesniu nei LKL lygis. Italai pastaruosius dešimt metų bando nesudaryti futbolui jokios minimalios konkurencijos bent kažką laimėdami, ačiū Dievui, pagaliau grįžo į čempionatą. Rusai besitariant dėl draugiškų rungtynių turbūt atrodė stipriai, na, čia jau ne mes kalti, kad jie per daug vidinių problemų turi ir daug kas žaisti atsisakė. Vieninteliai graikai atrodo bent šiek tiek stipriau. Dvi stipresnės komandos per 12 rungtynių pasiruošimą - mažoka.

Kurti nugalėtojų mentalitetą yra gerai, bet jis kuriamas kai žaidi ir nugali stiprias komandas. O kai žaidi ir nugali vidutiniokus, nugalėtojų mentalitetas gali būti labai nepagrįstas ir netikėtai nustebinti komandą, kai pralaimėjimo kaina bus skaudi. Komanda, pralaimėjusi pirmas rungtynes serbams, kurie neišgyvena geriausių laikų, bet sugeba pridaryti labai rimtų problemų, gali sutrikti. Vėliau pralaimimas mačas geriausiems mūsų draugams makedonais ir komanda nebejaučia nugalėtojų mentaliteto.

Vis tik, čia – blogiausias scenarijus. Tikiuosi, taip nebus. Galų gale kandidatų komandoje turime patyrusių žaidėjų – broliai (D. ir K. Lavrinovičiai - DELFI), Javtokas, Kleiza su Kalniečiu ir Maironiu nebe „pacanai“ ir žaidė ne vieną čempionatą. Be to, ne nuo žvejojimo pražilęs ir Kazlauskas.

Komanda turi pakankamai patirties ir vidinės ramybės nepasiduoti netikėtoms situacijoms. Tik kitais metais reiktų stipriau padirbėti su draugiškų varžybų priešininkais. Suprantu, kad suderinti visų stiprių rinktinių grafikus nėra lengva, bet manau, Lietuvos rinktinė turi pakankamai stiprų vardą, kad su ja norėtų pažaisti viena kita stipresnė komanda.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!