Kaip keleivė galiu pasakyti, jog naudingų pasikeitimų nepastebėjau. Vien lipimas pro priekines duris jau sukelia problemų. Pamatai atvažiuojantį autobusą ar troleibusą ir turi bėgti iki priekinių durų, nors per galines duris jau seniausiai būtum įlipęs, o taip kartais ir nespėji į transporto priemonę, o jei suspėji, turi pasižymėti vienkartinį bilietą ar parodyti mėnesinį bilietą ir tada vis tiek pėdinti į galą.

Nepasakyčiau, kad visi keleiviai būna supratingi ir į tą galą pasitraukia, o tada jau sėkmės tau bandant pasitraukti. Be to, ne kartą teko pastebėti, o ir ne kartą pati esu lipusi per galines duris, kai matai, kad transporto priemonės galas tuščias, o priekis pergrūstas ir niekaip ten neįlipsi, tad net nenorėdamas griauni šitą naują sistemą.

Kalbant apie „zuikių“ sumažėjimą, abejoju, ar labai jau jų sumažėjo. Kiek keleivių pažymi tą patį bilietą ar nepažymi, nes yra tik vienas komposteris? Pati kažkada per skubėjimą pažymėjau tą patį bilietą (juk už manęs dar laukia norinčiųjų pasižymėti bilietą eilė!). O apie mėnesinius bilietus išvis niekas nepagalvoja - kokia prasmė juos rodyti vairuotojui, jei jis negali patikrinti, ar tas bilietas papildytas? Juk tik parodai, kad turi bilietą, o ar jis galioja - niekam nerūpi. O ir vienas autobuse ar troleibuse esantis komposteris visiškai neatitinka sostinės viešojo transporto srautų.

Bomžai, valkatos - autobusų ir troleibusų kasdienybė taip pat nenutolo. Jie važinėja kaip važinėję viešuoju transportu, kai kurie jų turi bilietus (gal panaudotus ne vieną kartą, rastus autobuse ar gatvėje, kai kurie kaip nemažai keleivių įlipa pro galines duris, tad nepasakyčiau, kad viešuoju transportu važinėjantis kontingentas pasikeitė).

Tai kam tada buvo pakeista tvarka? Tam, kad apsunkintų keleiviams kelionę viešuoju transportu? Kad sumažintų keleivių skaičių? Nemanau, kad keleivių atžvilgiu šie pasikeitimai naudingi, nes sukelia daugiau nepatogumų nei naudos. Kas norės sukčiauti ir apgauti, juk vis tiek apgaus...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!