Seniai žinojau, kad šios avialinijos nusistato savo euro arba svaro kursą, kuris yra labai nepalankus keleiviui. Bet iki šiol nežinojau, kad galima nepaisyti to jų kurso ir mokėti pagal įprastus banko tarifus. Tereikia nuimti vieną užslėptą varnelę.

Gal jūs tai seniai žinot, bet manau, kad atsiras ne vienas keleivis, kuris pirmą kartą apie tai išgirsta. Nuėmęs varnelę aš taip sutaupiau 10 Lt, o pirkdamas kitą bilietą – dar 20 Lt.

„Ryanair“ euro kursas – 3,679 Lt ir jie dar aiškina, kad mano banko kursas gali būti nepalankesnis, todėl jie rekomenduoją nieko nekeisti ir mokėti pagal jų kursą.

Svaras sterlingų oro bendrovėje – 4,54 Lt, nors šiaip jis šiandien kainuoja 4,25 Lt. Tad kai perku bilietą už 100 svarų, papildomai moku 29 Lt. „Pigios“ avialinijos, pigus gudravimas.

Pridedu keletą nuotraukų, kuriose pažymėjau, kur reikia paspausti (mygtukas „more information“) ir nuimti varnelę, kad jūsų lėktuvo bilietas kainuotų pigiau.

Mygtukas „More information“ atsiranda suvedus sąskaitos numerį ir kai perkame bilietą skrydžiui ne iš Lietuvos, bet, tarkim, į Lietuvą (kai kaina nurodoma eurais, svarais ir pan.).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!