Nesu medikė ir negaliu labai smulkiai aprašyti, kiek visokių netikėtų dalykų gali nutikti gimdymo metu. Kiek teko girdėti iš gydytojų, gimdymas yra neprognozuojamas ir nutikti gali viskas – įvairios komplikacijos, plyšimai, infekcijos, nukraujavimai, dar velnias žino kas. Galų gale, jei su vaikeliu kas nors blogai ir jo gyvybė priklauso nuo kelių minučių, ar Jūs arba Jūsų vyras yra kompetentingi suteikti jam pagalbą? Net jeigu su Jumis bus profesionalus akušeris, ar jis vienas gali padaryti tiek, kiek visas medikų personalas?

Taip, tai yra Jūsų pasirinkimas, taip, jūs už jį turėsite atsakyti, jei nutiks kas nors blogo. Bet pagalvokite, jeigu kas nors nutiks blogo būtent gimdyvei, už šį jos sprendimą teks atsakyti jos vyrui ir vaikui – neduok Dieve vaikui gyventi be mamos. O jeigu kas nors nutiks blogo Jūsų vaikui? Ar Jūs sugebėsite gyventi ramia sąžine, visiškai nesigrauždamos, kad „galbūt viskas galėjo būti kitaip?“ 

Be jokios abejonės, klaidų padaro ir medikai. Bet reikėtų suprasti, kad jie vis tiek yra labiau išsilavinę medicinos srityje nei jūs, prisiskaitę visokių pasakėlių internete. O tos visos „supermamytės“, kurios visokiuose forumuose rašinėja, lyg būtų kokios ekspertės su daktaro laipsniu, apskritai turėtų susimąstyti, ar yra pasiruošusios prisiimti atsakomybę, jei jų „patarimai“ pakenks. Aišku, normalios mamos niekada nepasitikės VIEN internete skleidžiama informacija ir visada pasitars su gydytoju. Tačiau, deja, yra ir tokių, kurios įsikalba sau, kad savo vaiką galės gydyti tik žolelėmis, nes jas saugo, pavyzdžiui, koks nors mistinis dievas.

Net neabejoju, kad galbūt ir egzistuoja kelios šeimos, kurios vien tik tuo ir verčiasi ir rimčiau nesuserga, bet tai greičiau laimingas atsitiktinumas. Galų gale, tas pačias žoleles naudoti reikia mokėti. Tačiau nusprendusiai gimdyti namuose moteriai, jeigu, neduok Dieve, kas nors nutiktų, nepadės joks dievas ir jokios žolelės. 

Pabaigai norėčiau priminti pasakymą, kad tą, kuris saugosi, saugo ir Dievas. Mielos moterys, pagalvokite du kartus, ar tikrai norite šitaip rizikuoti ir prisiimti šitokią didelę atsakomybę. Jeigu taip, nuoširdžiai atsakykite sau į klausimą – kodėl? Galbūt atsakymas nustebins net jus pačias.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!