Dūmų prisiuostom netik mes bet ir maži vaikai ir tai ne tik kad nemalonu, bet ir gali sukelti sveikatos problemų. Prie įėjimo yra ženklas, kad rūkyti reikia tam skirtose vietose, o tam skirta vieta - vos per gatvę perėjus, bet nepaisant to daugelis rūko prie pat įėjimo ir nuodija praeivius.

Kiekvieną kartą praeidama pro ten rūkančius asmenis - pasakau jiems pastaba - kad čia negalima rūkyti - rūkymo vieta parodyta už kelių metrų, bet kaip ir tikėtina, sulaukiu tik nepasitenkinimo kupino
žvilgsnio.

Manau kad tokio lygio prekybos centras kaip „Akropolis“ turėtų ir galėtų pasirūpinti savo lankytojais, kad jiems nereiktų nuodytis cigarečių dūmais norint patekti į vidų. Bet kol kas pastebiu net ir to pačio centro apsaugininkus bei darbuotojus rūkančius prie įėjimo...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteraivo Vilniaus „Akropolio“ valdytojo Česlovo Urbonavičiaus.

Jo teigimu, specialios vietos rūkymui prie Vilniaus „Akropolio“ buvo įrengtos 2007 metais, kai Lietuvoje įsigaliojo draudimas rūkyti restoranuose ir baruose. „Šiuo metu yra įrengtos 7 tokios vietos – prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą, iš jų 4 – specialiai įstiklintos vietos. Įrengdami specialias rūkymo vietas ir prašydami lankytojų rūkyti jose mes galime tik apeliuoti į jų supratingumą ir pagarbą aplinkiniams“, - teigė jis.

Č. Urbonavičius nurodė, kad teisės aktai nenumato jokių rūkančiųjų lauke drausminimo priemonių, todėl apsaugos darbuotojai gali tik paprašyti žmones rūkyti tam skirtose vietose.

„Akropolio“ atstovas kalbėjo, kad, jo manymu, rūkantys žmonės, jau įprato prie tvarkos prekybos centre. „Džiaugiuosi, kad per keletą pastarųjų metų žmonės įprato prie tokios tvarkos, įgijo daugiau sąmoningumo ir dauguma jų rūko tam skirtose vietose. Manau, kad ilgainiui įpročius pakeis ir kiti”, - sakė jis.