Jau anksčiau buvau matęs, kad šiame projekte dalyvauja policijos komisaras Ramūnas Matonis. Ši žinia buvo reklamuojama žiniasklaidoje, pareigūnas davė kelis interviu, kur teigė, kad jo pagrindinis tikslas šiame šokių projekte — gerinti policijos įvaizdį. Viename pokalbyje jis sako: „Nesitikiu, kad pašoksiu ir visuomenės požiūris per naktį pasikeis. Bet jei nors vienas žmogus po šio projekto policininkų nebelaikys baubais, tykančiais už kampo, užsibrėžtą tikslą būsiu pasiekęs“.

Ką gi, žodžiai teisingi, nes po šio šeštadienio laidos aš policininkų baubais tikrai nelaikysiu (beje, niekada ir nemaniau, kad jie tokie yra, nes pats esu policijos rėmėjas). Tik požiūris į tam tikrus asmenis po laidos tikrai pakito. Ir ne į gerą pusę. Kodėl?

Laidos vedėjai nuo pirmos minutės ekrane pasirodė apsirengę policijos uniformomis. Vytautas Šapranauskas nedviprasmiškai leido suprasti, kad jos gautos pasitelkus buvusius projekto dalyvius. Apie tai, kad apsirengus Lietuvos valstybę reprezentuojančio pareigūno uniforma su visais antsiuvais yra laidomi nešvankūs juokeliai, geriama ir pan. net nekalbėsiu — tokio lygio laidose kitko ir nelauk.

Tačiau kantrybės taurę perpildė vedančiųjų „šokis“, kai valstybės simboliais papuoštu pareigūno švarku buvo kasoma „ta vieta“, jis buvo sukamas apie galvą ir galiausiai numestas kažkur į pašalį.

Paklausiau vieno netoliese sėdėjusio karinink, ar jis įsivaizduoja, kad kažkas išdarinėtų ką nors panašaus su Lietuvos kariuomenės uniforma. „Aš jį sudraskyčiau į gabalus“, — gavau atsakymą. Neslėpsiu, man magėjo padaryti tą patį ir su tais, kurie mano, kad atidavę Lietuvos policijos pareigūno uniformą į tokio pobūdžio laidą pagerins policijos įvaizdį.

Dar kartą priminsiu jau minėto komisaro R. Matonio žodžius, nes jis savo deklaruotą tikslą pasiekė: bent keli žmonės policininkų baubais po šios laidos tikrai nelaikys. Nes tai skambėtų beveik kaip komplimentas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!