Jonas, lygiai taip pat kaip ir diplominiais darbais prekiaujančios bendrovės vadovas Nikolajus Melnikovas, amoralias ir „neteisingas“ laiko lietuviškų agurkų ir batų kainas. Jie nėra amoralūs, jie, Lietuvos gerovės puoselėtojai, nelaiko savęs šios amoralios sistemos dalimi. Jie - virš ekonomikos ir blogio.

Dantis šiepiantys kognityviniu disonansu ir dvigubais standartais, jie nesuvokia ką reiškia minties ir veiksmo sinergija, nes nesugeba būti atsakingi nei už savo veiksmą, nei už žodį. Tai kiti neišmano Konstitucijos, tai kiti gauna atlyginimą vokelyje, kiti šiukšlina, kiti išrenka valdžią, kiti yra atsakingi už visą blogį, neteisybę ir purvą.

Šitie paradoksai tokie dažni, kad tapo net banalūs.

Štai, jei visgi planuojate pasinaudoti minėtos firmos paslaugomis ir pirkti ar parduoti diplominį darbą, tai prieš piktindamiesi kokia yra neteisinga valdžia, prašau, išsiplaukite liežuvį muilu. Arba emigruokite.

Nes aukštųjų mokyklų vertinimo sistemos veikimo mechanizmas nėra blogas, kol nesusiduria su realybe. Realybėje, iš principo nehumaniškas ir bejausmiškai tikslus vertinimo įrankis tampa defektyviu, nes yra valdomas žmogaus ir su jo veikla susiduria.

Pavyzdžiui, kai kad vargšas studentas „nespėja“ ir tenka kreiptis į diplominiais darbais prekiaujančią firmą, idant užbaigtų tą žinių siekio kankynę ir gautų diplomą, kurį jis štai nusipirko už 5000 Lt, o mažabiudžetis ar sąžiningas kolega dirbo prie jo x mėnesių.

Štai šitaip naikinama vertę turinti konkurencija, sistema nebeeliminuoja silpniausių, o žmonės dažnai dirba ne pagal savo žinias ir pajėgumus. Menkas čia juokas, kai išeikvojama daugybė resursų šiam „brokui“ padengti. Ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl Jums, pone Nikolajau ir diplominių darbų pirkėjai, agurkų ir batų kaina yra amorali.

Kol į sistemą ir save žiūrite per apostazę, kaip į du nesąveikaujančius ir atskirus vienetus, tai nesugebėjimas suvokti, kad bet koks Jūsų veiksmas yra drugelio sparnų plazdenimas, sukelia tornadą. Jūs esate amoralūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)