Apie ką taip šnekama, kas jis? Ne, visai tai ne kaime gyvenantis žmogus. Ne, visai tai ne kuklią algą gaunantis darbuotojas. Tai paprasčiausias dvasios ubagas, anot A. Užkalnio besiteiraujantis „kas blogesnio?“.

Tokių varguolių, kuriems viskas blogai, yra 15 proc., dar tiek pat – kuriems viskas tik gerai. O likę 70 proc. gyvena tarp jų. Būna jiems ir gerai, būna ir ne, bet atėjus ekonominiam sunkmečiui, varguoliai tiesiog triumfavo – buvo jų pilna gatvėje, buvo jų pilna televizijoje, internete ir ypač straipsnių komentaruose.

Nors dauguma paprastų žmonių turėjo darbą, bet aplinkui rodėsi (buvo rodomi) vien tik bedarbiai. Lyg ir alga padori, bet aplinkui šmėžavo (buvo šmėžuojami) vien bėdžiai. Nuolatinis jų vaizdas buvo taip įsišaknijęs, kad tie 70 proc. normalių žmonių vis dažniau ėmė jaustis ir tapti „varguoliais“.

Dėkui „Dviračio žynioms“, dėkui Andriui, parodžiusiems, jo ne visi aplinkui tokie. Vieni subtiliai ir ironiškai, kitas visai atvirai ėmė engti ir šaipytis iš nepilnavertiškumo. Ir pačiu laiku, nes dar truputis ir varguoliai tarp savęs būtų priglaudę visus likusius 70 proc.

Ar daug tavyje varguolio? Paprasta pasitikrinti:

Ar klausiamas „kiek tavyje Drąsiaus?“, pirmiau sudvejosi jo drąsumu ar bent poelgio teisumu? Ar pulsi tokį sudvejojusį vadinti pedofilų klano nariu?

Ar piktiniesi korupcija visoje Lietuvoje, bet prigautas už greičio viršijimą, pareigūnui pirmiau pasiūlysi kyšį?

Po straipsniu apie finansinę paramą „Barclays“, įsteigusiam darbo vietų, piktiniesi užsienio kapitalistam atiduodamais pinigais, užuot parėmus vietos verslininkus? O po kitu straipsniu apie lietuvius verslininkus įniršęs juos vadini oligarchais ir apgailėtinas algas mokančius menkystas?

Ar piktiniesi šalia namo stygsančiomis griuvenomis ir netvarka, bet kai verslininkas nuperka šiuos pastatus ir rengiasi renovuoti, puoli protestuoti dėl būsimo triukšmo, aukštingumo ir kitų vargų?

Ar dirbi nelegaliai ir vengi mokėti mokesčius, bet užsirašai į darbo biržą pašalpai gauti, vaikui reikalauji nemokamo maitinimo mokykloje, kompensacijos už šildymą ir dar piktiniesi pasityčiojamo dydžio tėvų pensija?

Piliesi kontrabandinio kuro, o važiuodamas duobėtu keliu, negali pakęsti šios netvarkos. Anglijoje duobių gi nėra.

Jei būtum verslininkas, tavo darbuotojai gautų, o gal uždirbtų bent 3 tūkst. Lt, prekės būtų bent dvigubai pigesnės. Kadangi visi čia pirktų, turėtum krūvą pelno, bet pelno mokesčio „tiems“ valdžioje tikrai nemokėtum.

Turi nuomonę visais gyvenimo klausimais. Ne, ne tik kurį krepšininką reikėjo palikti už rinktinės borto, o kuriam leisti žaisti, bet ir kaip valdyti valstybę, kokią mokesčių sistemą taikyti, kuriuos politikus, verslininkus ar net kaimynus sodinti į kalėjimą, nes jie juk vagys!

Puikiai žinai, kaip pasaulį valdo žydai. Ir dar gėjai. O Lietuvoje tai tikras pedofilų ir vagių klanas.

Taigi kiek tavyje varguolio?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!