Kupiškio rajono Gyvūnų globos laikymo ir priežiūros taisyklės skelbia, kad šunis, laikomus daugiabučiuose namuose, registruoja ir apskaitą tvarko Kupiškio rajono savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintas daugiabučių namų administratorius (UAB „Kupiškio komunalininkas“) – Kupiškio mieste, seniūnijos – kitų rajono vietovių daugiabučiuose namuose.

Pirmiausiai neaiškus vienas dalykas - kodėl Kupiškyje augintinių registracija ir apskaita besirūpinanti įstaiga -  UAB „Kupiškio komunalininkas“ ant registravimo žetono yra užrašę ne savo, o Gyvūnų registravimo centro kontaktinį telefoną. Skambučiai pasipylė būtent minėtam Kaune esančiam centrui, kuris duomenų apie Kupiškio rajono gyvūnus negauna ir jų apskaitos netvarko. Tuo tarpu UAB „Kupiškio komunalininkas“ penktadienį pasiskelbė nedarbo diena. Suprantama, savaitgalį ten irgi niekas nedirba - juk pailsėti reikia... Paskambinus į minėtą įstaigą, girdimas tik ilgesingas pypsėjimas - taigi jokio budinčio asmens taip pat nėra. O tai kaipgi gatvėmis besišlaistantis šuo? Koks jo likimas?

Gyvūnų registravimo centras susirūpino gyvūno gerbūviu ir nusprendė susisiekti su Kupiškio rajono savivaldybe - gal ten kas nors galės paaiškinti, kur kreiptis ir ką daryti tokiu atveju. Deja, pagalbos ir ten nesulaukėme. Telefonu atsiliepusi administracijos darbuotoja vis kartojo, kad gyvūnų registravimu Kupiškio rajone rūpinasi UAB „Kupiškio komunalininkas“, o savivaldybė niekuo negali padėti. Paklausus, gal prieigą prie duomenų apie suregistruotus gyvūnus ir jų savininkus turi Kupiškio rajono seniūnai - juk gyvūnų globos, laikymo ir priežiūros taisyklės skelbia, kad jie rūpinasi kitų Kupiškio rajono gyvenviečių gyvūnų apskaita, sulaukta neigiamo atsakymo.

Pasirodo, ši situacija - be išeities - UAB „Kupiškio komunalininkas“ ilsisi, o be jų patikrinti duomenų niekas negali. Vienintelė išeitis, kurią įžvelgė Kupiškio rajono savivaldybės darbuotoja, yra nuvežti klaidžiojantį šunį į Panevėžio gyvūnų globos namus. „Savaitgalį šuo pabūtų ten, o pirmadienį UAB „Kupiškio komunalininkas“ patikrintų, kas yra gyvūno savininkas ir su juo susisiektų“, - ramiai dėstė savivaldybės administracijos darbuotoja. Žinoma, į Panevėžį gyvūną turėtų nugabenti patys apie įvykį pranešę žmonės...

Dar kartą susiekus su žmonėmis, kurie pranešė apie klaidžiojantį šunį, ir paaiškinus situaciją, jie nuramino, kad iki pirmadienio gyvūnui neturėtų nieko blogo nutikti - aplinkui gyvenantys žmonės gailestingi ir pamaitina klaidžiojantį šunį.

Atrodė, kad situacija išsispręs taikiai ir niekas nenukentės, tačiau sulaukus pirmadienio, UAB „Kupiškio komunalininkas“ nesiėmė jokių veiksmų problemai spręsti. Valkataujančio šuns likimas nei Kupiškio savivaldybės, nei už gyvūnų priežiūrą atsakingos minėtos įstaigos „Kupiškio komunalininkas“ nesujaudino nei antradienį, nei kurią nors kitą praėjusios savaitės dieną - šuo klaidžioja gatvėmis iki šios dienos.

Šis įvykis puikiai parodo, kad Kupiškio miesto gyvūnų globos įstatymas ne tik kad nėra tobulas, bet jam dar netgi toli iki humaniškumo ribos. Dabar situacija Kupiškyje yra tokia, kad kol institucijos, atsakingos už gyvūnų priežiūrą, poilsiauja, gyvūnai turi valkatauti gatvėmis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!